Els videojocs catalans previstos per 2022
Antro

Els videojocs catalans previstos per 2022

Repassem les produccions d’origen català més interessants que es publicaran enguany.

Després d’un 2021 farcit de grans videojocs catalans, comença un any nou amb encara més propostes d’interès. Si els retards no juguen una mala passada, sembla que 2022 podrà presumir d’un extens i divers llistat de novetats videolúdiques. Amb gairebé trenta noves produccions, el videojoc català ens permetrà experimentar tota mena de situacions: des de controlar ciber-samurais i combatre el canvi climàtic, fins a ballar en terres postapocalíptiques i resoldre conspiracions mentre s’acosta el judici final.

En aquest article farem un breu repàs d’aquelles obres que ens han cridat més l’atenció. Al mateix temps, al final de l’article podeu trobar una llista en què hi són presents la resta de títols que estan previstos per 2022 i una altra llista de tots aquells videojocs que també estan en desenvolupament, tot i no tenir data de publicació. 

3 Minutes to Midnight

Scarecrow Studio ens presenta una aventura gràfica point&click de les de tota la vida. Comèdia, misteri i una resolució de puzles de tall clàssic acompanyaran a la Betty Anderson en un viatge per a entendre per què ha perdut la memòria després d’una gran explosió. Tot això, enmig d’una conspiració sobre el judici final i l’extinció de la raça humana. 3 Minutes to Midnight sembla reviure l’esperit de LucasArts gràcies a un catàleg de personatges i escenaris carismàtics, una història extravagant i una proposta artística de primer ordre.

DesenvolupadoraScarecrow Studio
EditoraScarecrow Studio
Data2022
PlataformesPC
GènereAventura gràfica 2D

Antro

Un apartat gràfic que recorda a Inside i una proposta jugable similar als nivells musicals de Rayman Legends. Gatera Studios ens presenta un videojoc de ritme, exploració i sigil en què, a través d’un noi anomenat Nittch, coneixerem la realitat política i social que condemna a la ciutat d’Antro. De forma original, l’obra tracta d’experimentar amb la inclusió de músiques urbanes actuals com Hip Hop, Drill o R&B. Tot això, per a llençar un missatge carregat de crítica on hi són presents l’explotació, la censura, el nihilisme i la revolució.

DesenvolupadoraGatera Studio
EditoraGatera Studio
Data2022
PlataformesPC, PS5 i PS4
GènereRitme i plataformes 2D

Astronite

Dume Game Studios s’estrena dins la indústria del videojoc amb Astronite, un metroidvània en el qual ens tocarà explorar, combatre i resoldre tots els puzles que se’ns posin davant. Elements mecànics com el dash o el vol sembla que tindran un paper cabdal a l’hora de superar les diferents plataformes i poder descobrir aquest món envaït per estranyes criatures.

DesenvolupadoraDume Game Studios
EditoraDume Game Studios
Data2022
PlataformesPC
GènereAcció i plataformes en 2D

AK-xolotl: Wars

La sensació de fam pot portar a fer bogeries. És el cas del protagonista d’AK-xolotl, un adorable amfibi que, amb l’objectiu d’aconseguir un bon àpat, decideix armar-se amb una AK-47 i matar a tot aquell que pretengui robar-li el menjar. AK-xolotl és un joc d’acció i tiroteig en vista zenital, en el qual haurem de sobreviure a diferents rondes d’enemics. També comptarà amb un mode cooperatiu, per la qual cosa pot convertir-se en un dels títols catalans més interessants per a passar una tarda en companyia.

DesenvolupadoraDaniel Piqueras Constantin
Editora2Awesome Studio
Data2022
PlataformesPC
GènereShoot ‘em up (Roguelike)

Blind Fate: Edo no Yami

Troglobytes Games ens submergeix en un Japó obscur i distòpic controlat per les màquines. En ell, encarnarem a en Yami, un ciber-samurai cec que a través de diferents sensors pot detectar el seu entorn i també percebre escenes del passat. El combat i l’acció esdevindran els elements més importants de Blind Fate, en el qual haurem d’obeir ordres i liquidar qualsevol enemic que ens obstaculitzi el pas.

DesenvolupadoraTroglobytes Games
Editora101XP
DataQ1 2022
PlataformesPC, PS5, PS4, Xbox i Switch
GènereAcció en scroll lateral

Curse of the Sea Rats

Aventures, combats i exploració ens esperen dins el nou metroidvània de Petoons Studio, Curse of the Sea Rats. Un títol que va engegar una exitosa campanya a Kickstarter, la qual va ser finançada completament en només nou hores. El videojoc destaca per fusionar el dibuix a mà tradicional i els escenaris en tres dimensions. En el seu món, controlarem a quatre presoners de l’imperi britànic que han estat convertits en rates per culpa d’un malefici. L’objectiu del joc: retornar els nostres protagonistes al seu cos humà.

DesenvolupadoraPetoons Studio
EditoraPQube
Data2022
PlataformesPC, PS5, PS4, Switch i Xbox
GènereAcció i plataformes en 2D

Deflector

El roguelike que està desenvolupant Arrowfist té tot allò que demanaríem a un joc del gènere: acció frenètica, potenciadors, arbre de millores… Tanmateix, Deflector vol proposar un element distintiu: la mecànica de desviar. Tot i que sembla que també podrem ser nosaltres qui apunta i dispara, la mecànica principal del títol tractarà sobre eliminar les diferents onades d’enemics a força de desviar els projectils que tracten d’eliminar-te. Un petit gir que pot acabar dotant al joc d’un caràcter propi i distintiu.

DesenvolupadoraArrowfist Games
EditoraSuper.com
Data27-01-2022
PlataformesPC
GènereShoot ‘em up (Roguelike)

Endling – Extinction is Forever

En una realitat no tan llunyana, la petjada humana ha devastat la Terra i els seus ecosistemes. Com a jugadors, ens toca controlar l’última guineu mare del planeta. A Endling, haurem de cuidar, alimentar i protegir els nostres cadells per tal que sobrevisquin al món injust en què han nascut. El joc de Herobeat Studios ens obligarà a ser prudents en les nostres accions, alhora que ens permetrà utilitzar les diferents habilitats de l’animal per a superar els reptes que trobem.

DesenvolupadoraHerobeat Studios
EditoraHandy Games
Data2022
PlataformesPC, PS4, Xbox One, Switch
GènereSupervivència

Frank and Drake

Appnormals vol oferir amb aquesta obra una experiència completament bolcada en la  narrativa. En Frank i la Drake són dos companys de pis que, per diverses casuístiques, mai són a l’habitatge al mateix moment. A través de les perspectives d’ambdós protagonistes, haurem d’endinsar-nos en la seva història mentre resolem diferents puzles i interactuem amb l’escenari. Menció especial per a l’atrevit apartat gràfic del videojoc, basat en tècniques de rotoscòpia.

DesenvolupadoraAppnormals
EditoraChorus Worldwide Games
DataPrimavera 2022
PlataformesPC, PS4, Xbox One, Switch
GènereAventura narrativa i puzles

Galacticon

Si el que voleu és retornar a les màquines arcade dels 80, el nou videojoc de Radin Games està fet per vosaltres. Imitant l’estètica de l’època de 8 bits, Galacticon ens presenta nivells plens d’acció inspirats en clàssics com Defender, Joust o Jetpac. En la pell d’un ésser meitat màquina meitat Déu, haurem d’avançar per les diferents pantalles amb l’objectiu d’exterminar la humanitat, la plaga que està esclavitzant tota la galàxia.

DesenvolupadoraRadin Games
EditoraFlynn’s Arcade
DataJuny de 2022
PlataformesPC, Switch
GènereShoot ‘em up

Ikai

Path Games ens aporta la dosi de terror necessària per a no poder dormir aquest 2022. Ambientat en el Japó feudal, Ikai ens situarà entre esperits, monstres i dimonis que atemoreixen a la població. La nostra protagonista és la sacerdotessa del llunyà santuari de les muntanyes. És en aquesta localització on les divinitats són substituïdes pels fantasmes i on el jugador haurà d’enfrontar les seves pors.

DesenvolupadoraPath Games
EditoraPM Studios
Data29 de març de 2022
PlataformesPC, PS5, PS4, Switch
GènereTerror

LumbearJack

Agafar una destral i començar a destrossar el teu entorn sense cap mena de sentit podria ser una pràctica altament catàrtica i satisfactòria. Imagineu-vos si, a més, s’utilitza la destral amb un objectiu oposat a la destrucció: salvar el medi ambient. A LumbearJack encarnarem a un ós que decideix lluitar contra el desastre ecològic provocat pels humans. Mitjançant l’ús d’una destral, l’ajuda d’altres amics animals i la superació de puzles, el jugador tractarà de frustrar els plans de l’empresa Evil Works, la qual vol acabar amb la natura tal com la coneixem.

DesenvolupadoraFinalBoss Games
EditoraArmor Games Studios
Data2022
PlataformesPC, Switch
GènereAventura 3D i Puzles

Tempus

Els viatges en el temps esdevindran l’ingredient essencial de Tempus, un videojoc en primera persona sobre resolució de puzles i salts temporals. L’experiència interactiva de k148 Game Studio podrà jugar-se en ulleres de realitat virtual i també en mode normal. La seva premissa parteix del fet que només es pot viatjar al futur, per la qual cosa les teves decisions no tenen marxa enrere. A través dels salts temporals, podrem observar els diferents canvis en la civilització de l’illa on s’ubica l’obra.

Desenvolupadorak148 Game Studio
Editorak148 Game Studio
Data2 març 2022
PlataformesPC
GènereAventura 3D i Puzles

Altres videojocs catalans que poden publicar-se el 2022

Videojocs catalans en desenvolupament i sense data anunciada