Empreses de videojocs a Catalunya, on són?

Llista i mapa dels estudis de desenvolupament i altres empreses dedicades als videojocs amb la seu a Catalunya.

Cal marxar als Estats Units per dedicar-se a desenvolupar videojocs? Són Silicon Valley, Berlín o Shenzhen els únics llocs on el desenvolupador pot trobar projectes? La resposta és no. Si vius a Catalunya és possible que no t’hagis de moure de casa per fer carrera.

Catalunya, i especialment Barcelona, ha demostrat ser un pol d’atracció en matèria de desenvolupament de videojocs. La capital catalana concentra la majoria d’empreses de desenvolupament del Principat i atreu cada cop més multinacionals, que hi obren oficines com la ja veterana filial Ubisoft Barcelona, King o Social Point.

Això no obstant, el teixit industrial del sector del videojoc és encara fràgil, amb unes poques empreses molt potents dedicades al joc mòbil i a encàrrecs de desenvolupament per a tercers i una gran majoria d’empreses petites dedicades a un sol projecte propi. Moltes tenen una vida no superior als dos anys des de la seva creació.

Respecte de les dades del conjunt d’Espanya, Catalunya representa el 46% de les empreses, el 51% de la facturació i el 46% dels llocs de feina. Si mirem a la resta de països del sud d’Europa, Catalunya té més empreses que Itàlia —que en té un centenar però amb algunes de molt importants— i supera en diversos aspectes a les indústries del videojoc de Portugal, Grècia i la resta de la Mediterrània.

Distribució de les empreses de videojocs a Espanya | Font: DEV, 2020
Distribució de les empreses de videojocs a Espanya| Font: DEV, 2020

El 2019, a Catalunya hi havia 167 empreses i 3.300 professionals del videojoc. Aquell any, la indústria catalana va facturar 473 milions d’euros, un increment del 10,3% respecte del 2018. Tot seguit, llistem per ordre alfabètic les empreses de videojocs catalanes existents el 2021.

Llegeix Qui fa què en la indústria del videojoc per conèixer els principals perfils professionals del sector.

Llista d’empreses de videojocs catalanes

Si t’estàs plantejant ser desenvolupador, mira on estudiar videojocs a Catalunya.