Smilegate Barcelona, nou estudi de videojocs
Smilegate Barcelona, nou estudi de videojocs

La gran empresa de videojocs coreana Smilegate obre un estudi a Barcelona

Smilegate, una de les empreses de desenvolupament i distribució de videojocs més grans d’Àsia, ha obert un estudi a Barcelona i a la seva pàgina web ha publicat unes quantes ofertes laborals, sobretot d’experts en programació. Smilegate Barcelona, que té l’oficina a la Diagonal, es dedicarà a desenvolupar un videojoc de món obert amb pressupost AAA i és, per ara, l’única filial a Europa d’aquesta multinacional amb seu a Seul, que només havia tingut una oficina a Berlin durant un temps.

La notícia ja la va avançar la CEO de la divisió dedicada als videojocs Smilegate Entertainment, Ina Jang, durant la conversa amb el periodista Dean Takahashi en el Gamelab Live BCN 2020 i ens en vam fer ressò a la crònica, però només va ser una exclusiva que va deixar caure sense concretar quan s’obriria l’oficina ni a què es dedicaria. El més sorprenent és que Smilegate Barcelona no serà una simple sucursal, sinó un estudi de més d’una vintena de treballadors que desenvoluparà una nova IP.

L’empresa coreana deu gran part del seu èxit al videojoc CrossFire, un joc de trets multijugador similar a Counter Strike que des del 2007 és el rei d’aquest gènere al mercat asiàtic i supera els mil milions de jugadors. A Occident és desconegut, però pròximament es publicarà a Xbox One CrossFireX, una versió amb gràfics actualitzats i un mode història a càrrec de Remedy (creadors de Control, Alan Wake, Max Payne), que denota la intenció de Smilegate d’arribar al públic occidental.