Torna el Video Art Game Experience d'Amposta
Cartell del VAG 2021

Torna el Video Art Game Experience d’Amposta

Després de la interrupció forçosa el 2020 per culpa de la pandèmia, l’esdeveniment Video Art Game (VAG) Experience es farà el divendres 1 i dissabte 2 d’octubre a Amposta. Aquesta segona edició, tot i ser en un format més reduït que l’edició del 2019 donades les circumstàncies d’incertesa sobre protocols sanitaris, planteja una quinzena de conferències, tallers i un espectacle de video mapping en diferents ubicacions com La Lira Ampostina, l’antic Col·legi de les Monges o l’Institut Montsià.

Els temes centrals d’enguany són la gamificació i el videojoc aplicat al sector de la salut. Els organitzadors han volgut destacar aquest tipus d’aplicacions dels videojocs fora de l’àmbit purament lúdic per tombar la percepció negativa que molta gent té dels videojocs i donar a conèixer diverses iniciatives d’aquest tipus fetes a Catalunya.

Entre les conferències hi ha “Serious games aplicats al món de la salut i videojocs accessibles per a tothom”, de Carles Bonet, enginyer informàtic amb una llarga trajectòria com a desenvolupador de programari de gestió, aplicacions mòbils i jocs seriosos, i pioner de l’ensenyament en videojocs a Catalunya. A Lúdica el vam entrevistar precisament per interessar-nos pel seu estudi ViOD Games i el joc de RV Stargaze, que es controla amb la mirada.

Les expertes en el món de la gamificació Alexandra Estruch i Marta Sala explicaran què significa, on s’aplica i els avantatges que ofereix la gamificació. Gina Tost, locutora del Generació Digital, conduirà la xerrada titulada “La importància de parlar de videojocs als mitjans”. El centre d’investigació i innovació sobre arquitectures, aplicacions i serveis avançats d’Internet i2CAT oferirà la conferència més inusual, “Ús d’eines digitals i VR”, realitzada a distància amb un holograma.

El dissabte el matí s’impartiran una sèrie de tallers de diverses disciplines del desenvolupament de videojocs per 3 €, orientats sobretot a joves de les Terres de l’Ebre amb interès per dedicar-se al desenvolupament. Podeu consultar tota la informació i adquirir els passis per a les diverses activitats a través de la pàgina web oficial del VAG.