L’IndieDevDay 2022 ve carregat de propostes i amb el suport de Devolver Digital

L’IndieDevDay 2022 ve carregat de propostes i amb el suport de Devolver Digital

El centre cívic Cotxeres de Sants acollirà un any més l’IndieDevDay, la fira del videojoc independent de Barcelona. Aquesta cinquena edició se celebrarà el 29 i 30 d’octubre i l’entrada serà gratuïta i per a tots els públics. Com ja és habitual, l’esdeveniment consistirà en un conjunt de conferències, tallers i estands de videojocs en què poder provar les últimes novetats del sector indie local.

Enguany, IndieDevDay s’ha associat amb l’editora multinacional Devolver Digital amb la qual cosa els organitzadors volen remarcar “la voluntat d’atreure un públic internacional per fer arribar el videojoc espanyol i català encara més lluny”. A conseqüència d’aquesta aliança, “aquesta edició és la més ambiciosa per a la fira”, explica el director de l’esdeveniment, Daniel Santiagosa.

Tant a l’auditori com a la sala de conferències es duran a terme xerrades en què s’explicaran diferents consells pràctics sobre com desenvolupar i publicar un videojoc independent. D’altra banda, a l’anomenat “Hall d’exposició” hi haurà la possibilitat de jugar a més d’una cinquantena d’obres, alhora que es podrà conversar amb els seus autors.

Entre les diferents propostes de l’edició d’enguany destaca una petita exposició a peu de carrer sobre videojocs catalans. Es tracta d’un seguit de tòtems en la qual s’exposarà una breu informació de diverses obres videolúdiques nascudes a Catalunya en els últims anys. La llista dels videojocs en qüestió ha estat seleccionada per diferents mitjans especialitzats catalans. En la confecció de la llista també hi ha col·laborat la redacció de Lúdica.

Una altra de les novetats d’enguany és que IndieDevDay ha produït per primera vegada una línia de marxandatge de la fira. A banda de productes clàssics com samarretes, bosses i tasses, els promotors de l’esdeveniment també han volgut crear un àlbum de cromos. Els protagonistes de l’àlbum seran els títols que participen a l’esdeveniment i altres antics èxits de la indústria espanyola. Els col·leccionables en qüestió podran adquirir-se a mesura que es provin els diferents videojocs de la fira.

L’IndieDevDay de 2021 va reunir més de 3.600 assistents entre els dos dies que va durar la fira. En total, van exposar-s’hi 59 jocs i hi van participar 37 ponents en 29 xerrades i conferències. Podeu llegir la nostra crònica de la passada edició de l’esdeveniment en el següent enllaç.