Crònica de la 7a edició dels Three Headed Monkey Awards

Projectes d’estudiants i petits estudis de desenvolupament d’arreu d’Espanya es presenten cada any als Three Headed Monkey Awards (3HMA) que organitza la Universitat Politècnica de Catalunya. Els finalistes se seleccionen amb les votacions del públic uns mesos abans de la gala i, llavors, un jurat tria els guanyadors.

Enguany el certamen s’ha traslladat de les instal·lacions de la UPC al Museu del Disseny de Barcelona. El nou espai ofereix més metres quadrats, és més cèntric i, d’alguna manera, comunica que la gala transcendeix l’entorn universitari. El canvi és una mostra de què la cosa creix.

El programa de la jornada va ser l’habitual: de 16 a 18.30 h s’obria al públic la zona de mostra dels videojocs finalistes on els assistents van poder provar-los, parlar amb els creadors i, després, a l’auditori es va fer una conferència d’un professional de la indústria i l’entrega de premis —presentada pels locutors del Generació Digital, Gina Tost i Albert Murillo.

La conferència, a càrrec de José Antonio Escribano, de Guerrilla Games, era sobre la intel·ligència artificial aplicada a Horizon Zero Dawn. Entre els conceptes de programació i que una de cada tres paraules que deia el ponent era en anglès, no m’estranyaria que algú hagués desconnectat mentre explicava com havien creat una mena d’ecologia entre les bèsties-robot d’aquest videojoc. Va ser prou interessant, sobretot pels aprenents de programador entre el públic. I breu, que sempre s’agraeix.

Aleshores havia de pujar el grup musical que fa versions en clau de rock de bandes sonores de videojocs clàssics, però per una indisposició d’un dels components, ens van oferir un concert en diferit d’uns quants vídeos gravats al local d’assaig i projectats, com si es tractés dels mítings de Puigdemont per teleconferència. De totes maneres, un directe en aquell auditori hauria estat eixordador.

Entre les quatre entregues de premis, representants de les empreses col·laboradores Social Point i Ubisoft Barcelona, així com el director de Game BCN, van promocionar en forma de pitch les seves entitats per convidar als estudiants a posar-s’hi en contacte pel seu futur laboral. També hi va haver abans d’entregar el premi al Millor videojoc de tots el trivial battle royale entre tots els assistents, contestant amb cartolines de colors, per trobar el màxim expert en videojocs i regalar-li una consola.

Guanyadors per categoria

Premi Menció del públic Super Granpa Racing de Lynzex Games (Cádiz)
Premi Millor videojoc UPC Kofi Quest de Loftur Studio (València/Barcelona)
Premi Millor videojoc mobile Tiny Klepto de Jose María Olea (Barcelona)
Premi al Millor videojoc Super Dodgeball Beats de Finalboss Games (Tàrrega)

Els tres primers premis estan valorats en 1.500 € i el quart en 3.000 €. L’estudi Finalboss Games ja va guanyar l’any passat el premi al Millor videojoc amb Vesta. Els Three Headed Monkey Awards són una iniciativa excel·lent per impulsar els petits estudis de desenvolupament que intenten fer-se un lloc a la indústria i donar oportunitats laborals als estudiants. És, també, una jornada entretinguda i gratuita per a qualsevol persona interessada en els videojocs, però encara no és tan coneguda com altres esdeveniments.

Cafè i butlletí de Lúdica!

Esmorza cada diumenge llegint un recull de les nostres novetats. Bon profit!