La segona edició del VAG s’ajorna fins al 2021

Amposta acull la tercera edició del VAG Experience

Torna el Video Art Game Experience (VAG) a les Terres de l’Ebre. Del dijous 29 de setembre al dissabte 1 d’octubre, Amposta acollirà la tercera edició d’aquest esdeveniment que pretén apropar el videojoc i l’oci digital a tota mena de públic. L’edició d’enguany tindrà com a eixos temàtics principals els e-Sports i la ciberseguretat.

Durant els quatre dies de durada, el VAG 2022 aglutinarà multitud d’activitats diferents. La jornada de divendres presentarà el cicle de conferències en el qual es parlarà, per exemple, sobre les ofertes laborals relacionades amb la indústria dels e-Sports, el futur del català als videojocs o la manca de seguretat dins el món digital. Entre els ponents hi destaquen els integrants del podcast “Charlando incluso de videojuegos”, el CEO de Wizards Esports Club, Max Dalmau, i la directora de màrqueting de la LVP Mediapro, Cèlia Miguel.

Enguany també es recuperaran els espectacles que a causa de la pandèmia van eliminar-se de les edicions anteriors. Com a esdeveniment musical, la Unió Filharmònica d’Amposta oferirà un concert audiovisual que tractarà de recórrer la banda sonora de la saga Final Fantasy. Per la seva banda, Mediapro i la Lliga de Videojocs Professional (LVP) han programat un espectacle d’e-Sports en què jugadors professionals i amateurs podran competir entre ells a League of Legends.

El VAG 2022 també estarà farcit de tallers formatius i mostres de videojocs. Amb la participació i suport d’IndieDevDay, es prepararà una fira en la qual una dotzena d’estudis independents presentaran les seves obres i xerraran amb els assistents. D’altra banda, s’oferiran un total de vuit tallers en què s’ensenyaran pràctiques bàsiques referides al desenvolupament de videojocs com modelatge 3D, creació d’escenaris o disseny narratiu.

Activitats com les conferències seran completament gratuïtes, tot i que cal adquirir entrada per raons d’aforament. D’altra banda, els tallers i els espectacles abans esmentats sí que són de pagament i tenen un preu que oscil·la entre 1,5 i 3 euros.

La primera edició del Video Art Game Experience es va celebrar l’any 2019 amb l’objectiu d’ensenyar “què hi ha darrere de la indústria del videojoc més enllà del fet de jugar”. Únicament amb dos dies de durada, l’esdeveniment va aconseguir reunir al voltant de vint professionals del sector i més de 1.200 assistents. Al VAG d’aquest 2022 hi participaran aproximadament setanta professionals i una vintena de persones més entre voluntaris, col·laboradors i organització.