Avís legal i privacitat

En compliment de la Llei 34/2002, de 11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic, s’indiquen les dades d’informació general de http://ludica.cat.

Lúdica és una revista cultural digital sobre videojocs. Ofereix un servei d’informació periodística i crítica cultural. Ara per ara no s’ha constituït com a empresa.

L’adreça de correu electrònic general és redacció@ludica.cat.

Quines dades personals recollim i quin ús en fem

Comentaris

Quan els visitants deixen comentaris a la web, recollim les dades que es mostren al formulari de contacte, així com també l’adreça IP del visitant i la cadena de l’agent de l’usuari del navegador per ajudar a la detecció de missatges brossa.

Una cadena anonimitzada creada a partir del correu electrònic (també nomenat un hash) pot proporcionar-se al servei Gravatar per veure si l’esteu usant. La política de privadesa del servei Gravatar està disponible aquí: https://automattic.com/privacy/. Una vegada aprovat el comentari, la imatge del vostre perfil és visible al públic al context del comentari.

Mèdia

Si pugeu imatges al lloc web, heu d’evitar pujar imatges que incloguin dades de geolocalització (EXIF GPS) incrustades. Els visitants del lloc web poden descarregar i extreure qualsevol informació de les imatges de la web.

Galetes (cookies)

Les galetes són arxius que s’associen únicament a un codi (ID) que identifica el dispositiu i el navegador que s’utilitza en cada visita, de manera que no proporcionen referències que permetin deduir altres dades personals de l’usuari. S’utilitzen per oferir a l’usuari continguts i informació més adequats als seus interessos, facilitar-li la navegació, registrar les seves preferències i proporcionar-li un accés més ràpid.

Segons la seva durada, les galetes es poden dividir en:

  1. Galetes de sessió (expiren quan l’usuari tanca el navegador i s’esborren de l’ordinador en aquell moment)
  2. Galetes persistents (expiren en funció de quan es compleix l’objectiu pel qual serveixen, per exemple, perquè l’usuari es mantingui identificat o bé quan s’esborren manualment)

En funció de qui crea la galeta, es classifiquen en:

  1. Galetes pròpies (les que envien a l’ordinador o el dispositiu els nostres serveis web i són gestionades exclusivament per Lúdica)
  2. Galetes de tercers (les que són enviades per altres entitats com les xarxes socials, Google o webs que posen publicitat a Lúdica)

Si deixeu un comentari en la pàgina web, podeu optar per desar el nom, l’adreça de correu electrònic i la pàgina web en les galetes. Això és per la vostra comoditat per no haver d’emplenar les dades de nou quan feu un altre comentari. Aquestes galetes duraran un any.

Si teniu un compte i inicieu sessió en aquesta pàgina web, es definirà una galeta temporal per determinar si el navegador accepta galetes. Aquesta galeta no conté dades personals i es descartarà quan tanqueu el navegador.

Quan inicieu sessió, també es configuraran diverses galetes per desar la informació d’inici de sessió i les opcions de visualització de la pantalla. Les galetes d’inici de sessió duren dos dies, i les galetes de les opcions de pantalla duren un any. Si seleccioneu “Recordeu-me”, l’inici de sessió persistirà durant dues setmanes. Si finalitzeu la sessió, les galetes d’inici de sessió seran suprimides.

Si editeu o publiqueu un article, una galeta addicional es desarà al navegador. Aquesta galeta no inclou dades personals i simplement indica l’identificador de l’entrada que acabeu d’editar. Expira després d’1 dia.

Contingut incrustat d’altres llocs web

Els articles en aquesta pàgina web inclou contingut incrustat (per exemple, vídeos, imatges, articles, etc.). El contingut incrustat des d’altres pàgines web es comporta exactament de la mateixa manera com si el visitant estigués visitant l’altra pàgina web.

Aquestes pàgines web poden recollir dades sobre vós, fer servir galetes, incrustar seguiment addicional de terceres parts, i monitoritzar la interacció amb el contingut incrustat, incloent-hi la traça de la interacció amb el contingut incrustat si teniu un compte i heu iniciat sessió en aquesta pàgina web.

Analítiques

Utilitzem els serveis de Google Analytics, Facebook, Twitter i MailChimp per saber el nombre de visites i les característiques dels usuaris per tal de millorar el servei.

Quant temps retenim les dades

Si deixeu un comentari, el comentari i les seves dades meta es retenen indefinidament. Això és per poder reconèixer i aprovar automàticament qualsevol comentari de seguiment en lloc de mantenir-los en la cua de moderació.

Per als usuaris que es registren en la web (si hi ha), també emmagatzemem la informació personal que proporcionen al seu perfil d’usuari. Tots els usuaris poden veure, editar o suprimir la seva informació personal en qualsevol moment (excepte que no poden canviar el seu nom d’usuari). Els administradors de la pàgina web poden també editar aquesta informació.

Com rebutjar les galetes

L’usuari en tot moment pot rebutjar la instal·lació de galetes a través de la configuració del navegador que utilitza:

  • Internet Explorer: Eines -> Opcions d’internet -> Privacitat -> Configuració. Per a més informació, podeu consultar el suport de Microsoft o l’Ajuda del navegador.
  • Firefox: Eines -> Opcions -> Privacitat -> Historial -> Configuració personalitzada. Per a més informació, podeu consultar el suport de Mozilla o l’Ajuda del navegador.
  • Chrome: Configuració -> Mostra opcions avançades -> Privacitat -> Configuració de contingut. Per a més informació, podeu consultar el suport de Google o l’Ajuda del navegador.
  • Safari: Preferències -> Seguretat. Per a més informació, pot consultar el suport d’Apple o l’Ajuda del navegador.

Algunes funcionalitats del web poden quedar deshabilitades si es deshabiliten les galetes.

Quins drets teniu sobre les vostres dades

Si teniu un compte en aquest lloc web o heu deixat comentaris, podeu demanar que us enviem un fitxer amb l’exportació de les vostres dades personals, incloses qualsevol dada que ens hagueu proporcionat vosaltres. També podeu demanar que esborrem qualsevol dada personal vostra que tinguem. Això no inclou qualsevol dada que estiguem obligats a conservar amb propòsits administratius, legals o de seguretat.

On enviem les vostres dades

Els comentaris dels visitants han de ser comprovats mitjançant un servei de detecció de brossa automatitzat, en aquest cas utilitzem les prestacions d’Akismet, un servei acreditat i segur.