Crònica de l’IndieDevDay 2022 [fotogaleria]

Visitar l’IndieDevDay és trobar-te amb un munt de cares conegudes per poc que et moguis dins l’ecosistema català del videojoc; amics, coneguts saludats i coneguts no saludats tot i saber el seu nom per la màgia de Twitter i de ser un país petit.

Enguany la fira es va fer el cap de setmana del 29 i 30 d’octubre, coincidint amb el pont de Tot Sants, però ben poca gent va faltar a la cita quasi obligada per als desenvolupadors de videojocs catalans i de més enllà.

Per segon cop, l’IndieDevDay es va fer al Centre Cívic Cotxeres de Sants, un espai bastant gran compost per una nau rectangular amb un auditori adjacent, on es van instal·lar respectivament la zona d’expositors i les xerrades, i passatges exteriors a dos dels seus costats, on hi havia un escenari amb punxadiscos, oferta de beguda i menjar i alguns estands que no cabien dins l’edifici. Fa la sensació que l’espai ha quedat desbordat per la participació de cada cop més entitats i assistents.

Segons les dades de l’organització, la fira ha aconseguit atraure 4.300 assistents, mentre que l’any passat n’eren 3.600. També hi ha hagut un gran augment en el nombre de videojocs presentats: 94 respecte als 35 del 2021

Tots els estudis, petits i grans, presentaven els seus projectes en desenvolupament o els últims videojocs publicats. També hi havia la presència de centres de formació i incubadores, que donaven suport a projectes d’estudiants i prototips. No es percebien grans diferències entre l’espai reservat a uns o altres, sinó que tothom hi participava en peu d’igualtat i cadascú se les va empescar com va voler per guarnir els seus estands i portar-hi material de promoció.

De tants videojocs i entitats que hi havia m’és impossible fer-los justícia esmentant-ne una selecció, de manera que si teniu curiositat, us convido a descobrir tots els videojocs exhibits al web de l’esdeveniment (i alguns més que no hi eren presencialment).

L’organització procura oferir diverses maneres de gaudir de l’esdeveniment més enllà de fer-hi una volta. Han creat una app que inclou minijocs inspirats amb jocs exposats a la fira i un àlbum de cromos per tal d’incentivar la interacció amb els expositors. A més, Lúdica hem tingut el gust de contribuir juntament amb altres mitjans especialitzats amb una petita exposició exterior en forma de tòtems sobre videojocs catalans rellevants des del punt de vista de la jugabilitat, el so i la música, l’art visual i la narrativa.

Guardonats Premis IndieDevDay Awards 2022

Més terrorífic: LUTO de Broken Bird Games
Millor aventura: CURSE OF THE SEA RATS de Petoons Studios
Més frenètic: HELL OF AN OFFICE de 43 Studios
Millor So i Música:  ANTRO de Gatera Studio
Més Innovador: IDEA de TLR Games
Més esperat: Haneda Girl de Studio Koba
Millor puzzle: NOVA: Cloudwalker’s Tale
Millor art: THE MANY PIECES OF MR. COO de Gammera Nest
Millor narrativa: CLEM de Mango Protocol
Millor plataformes: KOA AND THE FIVE PIRATES de Chibig Studio
Millor joc per Ubisoft Barcelona: THE KNIGHT WITCH por Super Mega Team
Millor joc per Devolver Digital: MANITAS KITCHEN de Little Arrow Games
Millor joc de IndieDevDay 2022: HANEDA GIRL de Studio Koba