El TecnoCampus de Mataró acollirà el 1r congrés de l’Associació Internacional d’Investigació de Jocs Digitals Espanya

El TecnoCampus de Mataró acollirà el 1r congrés de l’Associació Internacional d’Investigació de Jocs Digitals Espanya

Del 14 al 17 de desembre del 2021, el TecnoCampus acollirà el I Congrés Internacional de DiGRA Espanya (DIGRAES21), una versió local de l’Associació Internacional d’Investigació de Jocs Digitals (DiGRA, per les seves sigles en anglès) que ha estat creada recentment pels acadèmics dels Game Studies o estudis del joc més actius d’Espanya.

Aquest congrés fundacional l’han organitzat el grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica, adscrit a TecnoCampus, i el grup de recerca ITACA, de la Universitat Jaume I de Castelló. Pretén “ser el punt de trobada de grups d’investigació i doctorands del país que investiguen el fenomen lúdic, ja sigui des del vessant social, humanista o tecnològic”.

La temàtica del congrés, sota el lema “El mapa i el joc. Els Game Studies a Espanya” busca establir una xarxa de coneixement centrada tant en les persones que s’hi dediquen (grups de recerca, doctorands i investigadors), com en la situació de la mateixa disciplina i els estudis i línies de recerca existents al territori. Comptarà amb 44 presentacions de 68 autors, que es focalitzen en les diferents formes de joc, siguin analògics o digitals, així com en fenòmens relacionats amb la dimensió lúdica i el seu context. A més, el congrés comptarà amb tres ponents principals amb gran trajectòria internacional: Susana Tosca (Universitat de Roskilde, Dinamarca), Clara Fernández Vara (NYU Game Center de la Universitat de Nova York) i Nelson Zagalo (Universitat d’Aveiro, Portugal). Les inscripcions estan obertes fins al 10 de desembre a través de la pàgina web oficial.

Fa un temps, a Lúdica, vam tenir el plaer d’entrevistar un dels impulsors principals del congrés i cap del grup de recerca Cultura i Tecnologia Lúdica, el Dr Antonio Planells, quan tot just acabava de crear el grup. Podeu recuperar l’entrevista aquí.