Els 10 millors videojocs del 2020

El 2020 serà recordat per la pandèmia, però almenys ens ha deixat una collita més que digne amb un grapat de títols excel·lents i molts més videojocs notables entre els quals abunden les recreacions de grans clàssics. Sobre aquestes obres n’hi ha que són una actualització a la tècnica actual i altres que van més enllà i podem discutir si, fins i tot, no serien remakes pròpiament dits, sinó reboots o reinterpretacions dels clàssics. És per això que hem tingut en compte alguns d’ells com a obres noves i les hem considerat com a candidates a videojoc de l’any. La redacció de Lúdica ha votat i discutit i aquestes són les nostres recomanacions que, lluny de pretendre ser universals, creiem que mereixen ser salvades de la curta memòria col·lectiva que any rere any deixa tantes obres dignes en l’oblit.


The Last of Us Part II

Naughty Dog

“Una obra que despunta per la seva qualitat en tots i cadascun dels seus apartats, una aventura d’acció, terror i supervivència que és tràgica però també tendra, impactant i difícilment oblidable.”
—Jan Ros

Half-Life: Alyx

Valve Corporation

“Alyx és un punt i a part, el millor manifest que tenim del que ha de venir de la mà de la realitat virtual. Tot això sense caure en l’efectisme de limitar-se a una exhibició tecnològica. Narrativa i mecànica es fonen per convertir-se en una baula indispensable dins de la saga de Valve, però també de la història del videojoc.”
—Joan Galí

Ghost of Tsushima

Sucker Punch Productions

“Ofereix uns bellíssims i enormes escenaris i brinda una miríada de missions que som lliures d’encarar en l’ordre i de la manera que millor ens sembli. La representació realista i històricament fidedigna del període en què tenen lloc els fets i l’estètica preciosista són els reclams principals.”
—Jan Ros

Ori and the Will of the Wisps

Moon Studios

“L’ambientació màgica i la història emotiva són elements que enamoren a primera vista, però no us equivoqueu, els diversos reptes de plataformes i combat són exigents en habilitat i astúcia; això si, lleugerament menys frustrants que en la primera entrega.”
—Marc Angrill

Crash Bandicoot 4: It’s about time

Toys for Bob

Es caracteritza per oferir una actualització respectuosa de les bases que va assentar el que fou durant força temps un dels millors representants dels jocs de plataformes i, alhora, amanir la proposta jugable amb novetats interessants que poden sorprendre els amants de la franquícia i brindar atractius convincents també per a les noves generacions.”
—Jan Ros

Creaks

Amanita Design

“Les nombroses cambres d’aquesta mansió impossible plantegen trencaclosques de plataformes en els quals has d’aprofitar-te d’uns monstres que es tornen mobles inofensius sota la llum. L’apartat estètic i sonor és el fort, seguint l’estil surrealista, l’humor absurd, el dibuix a mà, els sons humans i les músiques estranyes.”
—Marc Angrill

DOOM Eternal

id Software, Panic Button Games

“És l’acció més visceral imaginable, un equilibri entre poder i repte, plataformes i onades d’enemics, un espectacle de sang i fetge a ritme de metall industrial.”
—Marc Angrill

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Insomniac Games

“La constatació definitiva que els videojocs poden ser un magnífic terreny a explorar per als superherois del còmic.”
—Jan Ros

Hades

Supergiant Games

“Aprofita la dinàmica dels rogue-like per explicar una història de Déus i herois de manera original, trencant amb la monotonia de les iteracions i donant significat a cada mort del protagonista. L’estètica, la banda sonora i el carisma dels actors de veu fan encara més atractiu a un dels videojocs indie més guardonats d’aquest 2020.”
—Marc Baiget

Resident Evil 3

Capcom

“Entretingut, intens, amb un acabat tècnic i artístic esplèndid i molt rejugable. Un regal per als fanàtics de la sèrie i una invitació irresistible per als qui encara no la coneixen.”
—Jan Ros


Hi trobes a faltar qualque videojoc?
Reivindica’l als comentaris!