Els 10 millors videojocs del 2021

Els 10 millors videojocs del 2021

Hem valorat tots els videojocs destacats del 2021 i els hem votat entre la redacció i els subscriptors Consellers per tal de seleccionar-ne només deu. Cada any suposa un gran esforç poder provar tants videojocs i ens és ben difícil destriar, perquè al cap i a la fi estem valorant productes culturals complexos i, per tant, mai hi haurà un rànquing que convenci a tothom.

2021 ha donat una anyada fructífera amb molts títols que segurament recordarem més endavant. Ha estat molt nodrit en videojocs notables, però no tant d’excel·lents, de manera que, llevat d’uns pocs que teníem clars, ens ha costat triar entre una vintena de bons videojocs equiparables.

Com a reflexió general, observem que, a diferència del 2019, hi ha hagut menys abús de remasteritzacions i recreacions, però les seqüeles segueixen sent la tònica dominant.


It Takes Two

Hazelight

Un matrimoni a punt de divorciar-se s’encarna màgicament per les llàgrimes de la seva filla en uns ninots que han de superar tota mena de proves orquestrades per un llibre de teràpia de parella personificat. La casa i el jardí es transformen en escenaris fantàstics a recórrer en estricte mode cooperatiu en un tour de plataformes, trencaclosques, trets, exploració i conducció durant el qual la jugabilitat no para de mutar de mecàniques.

—Marc Angrill

Llegeix-ne la ressenya

Resident Evil Village

Capcom

Potser VIllage no sorprèn ni revoluciona res com sí que van aconseguir-ho fer alguns lliuraments anteriors de la sèrie, però tampoc no li cal. El seu triomf és que parteix de les conquestes d’aquells clàssics per bastir una fórmula inequívocament genuïna i completament funcional, a prova de bomba i d’amenaça biològica.

—Jan Ros

Llegeix-ne la ressenya

Little Nightmares 2

Tarsier Studios

Mantenint l’atmosfera fosca, els escenaris alhora bells i terrorífics, i els monstres que son caricatures d’adults deformats per les pors infantils, aquesta seqüela la protagonitza un nen acompanyat de la protagonista de la primera entrega, cosa que aporta una experiència menys solitària en una nova fugida dels malsons que poblen aquest món tan peculiar.

—Marc Angrill

Llegeix-ne la ressenya

Chicory: A Colorful Tale


Greg Lobanov, Alexis Dean-Jones, Lena Raine, Madeline Berger, A Shell in the Pit

Una original mescla d’acció i aventura retro i un llibre per pintar. El jugador haurà d’utilitzar un pinzell i colors per resoldre els trencaclosques de cada mapa i avançar en la història d’un món on han desaparegut els colors, tot retenint la llibertat creativa de pintar com vulgui. És un joc divertit, relaxant i reconfortant, però també tracta temes com la depressió o la frustració artística.

—Luise Schlesier

Llegeix-ne la ressenya

Life Is Strange: True Colors

Deck Nine

Els poders empàtics d’Alex, que li permeten percebre i manipular les emocions de les persones com si fossin aures de colors, seran clau per ajudar-la a desvelar interrogants i descobrir els draps bruts d’una comunitat que és força menys idíl·lica que no sembla. A través dels seus cinc capítols, l’aventura posa en les nostres mans la possibilitat de prendre decisions per aconseguir diversos desenllaços.

—Jan Ros

Llegeix-ne la ressenya

Forza Horizon 5

Playground Games

A Forza, el centre de la proposta són els cotxes, i al darrer Horizon n’hi ha un fotimer de recreats al detall, per triar i remenar, recreats amb tot detall, per sortir a recórrer Mèxic. El vessant arcade de les curses i el nou sistema de progressió que anima a centrar-se en les funcions que prefereixis és una delícia per als fanàtics dels jocs de motor, però especialment per qui vol un videojoc de curses automobilístiques sense complicacions i se li entravessa la simulació massa pura.

—Jan Ros

Llegeix-ne la ressenya

Age of Empires IV

Relic Entertainment

Un homenatge a The Age of Kings que en conserva molts elements essencials alhora que l’actualitza amb mecàniques que ja són convencions del gènere i novetats molt necessàries; un autèntic equilibri entre la fidelitat a la fórmula clàssica i una necessària actualització. Les faccions tenen més personalitat que mai i la fidelitat històrica s’ha cuidat bastant, fins i tot fregant la divulgació, optant per no sobrerepresentar batalles i personatges històrics massa mitificats.

—Marc Angrill

Llegeix-ne la ressenya

Guardians of the Galaxy

Eidos-Montréal

Star-Lord i la seva impredictible família disfuncional galàctica solquen el cosmos saltant de sarau en sarau a bord de la seva nau Milano, i l’experiència és tan divertida i intensa com es podia esperar. Té una història sòlida, combats dinàmics, acció vibrant en tercera persona, bona gestió d’aliats, sentit d’humor marca de la casa i un bon disseny artístic. L’aparent linealitat de l’aventura es veu compensada pel fet que en una segona partida podem optar per tries diferents en moments clau del relat que afecten tant la relació entre personatges com el desenvolupament argumental.

—Jan Ros

Llegeix-ne la ressenya

Metroid Dread

MercurySteam

Un episodi de disseny elegant i refinat, el Metroid que molts afeccionats a la sèrie somiaven. L’acció ens duu al planeta ZDR, poblat per formes de vida d’allò més hostil i éssers mecànics letals que introdueixen la tensió i l’horror, dos ingredients que han format sempre part de l’ambientació, però que mai no n’havien caracteritzat la jugabilitat. Més enllà de justificar el ‘Dread’ del títol de l’aventura, aquesta tria enriqueix i beneficia enormement Metroid i obsequia el jugador amb moments de dificultat exigent i passatges memorables.

—Jan Ros

Llegeix-ne la ressenya

Halo Infinite

343 Industries

Amb un arriscat disseny de món obert i tocs de rol, el joc de trets insígnia de Microsoft ha fet el gir més radical de la sèrie. A canvi de donar llibertat al jugador s’han perdut els moments més èpics i els escenaris variats que caracteritzaven les campanyes de Halo, però s’ha obert la porta a una verticalitat i escala enorme a la qual s’havien acostat algunes entregues anteriors. El multijugador és tant o més important i està contemplat per anar oferint diversió durant anys amb nous tipus de partida afegits als clàssics.

—Marc Angrill


Hi trobes a faltar qualque videojoc?
Reivindica’l als comentaris!