Els millors videojocs de 2019

Ha arribat l’hora de fer balanç i veure els millors videojocs de 2019. Hem reunit totes les obres que hem anat escollint de tres en tres als nostres Recomanats mensuals. Al final de l’article, a més, rescatem aquells videojocs que en el seu moment no van passar la tria o que nosaltres vam passar per alt i que ara, en perspectiva, volem reivindicar.

Clica sobre el nom del mes per anar a l’article corresponent on hi ha les breus crítiques de cada títol i comentaris dels jocs semifinalistes.

Gener

Febrer

Març

Abril

Maig

Juny

Juliol

Agost

Setembre

Octubre

Novembre

Desembre

Els repescats

Hi ha obres que en el mes que van sortir vam deixar fora dels tres escollits o que, senzillament, vam passar per alt. Amb la quantitat de títols que es publiquen cada mes ens és realment complicat provar-los tots en aquell moment. Per això esmenem els nostres descuits reivindicant aquests entre els millors videojocs de 2019, justificant breument per quin motiu.

Disco Elysium


ZA/UM | Octubre

Per haver redefinit els límits del potencial narratiu videolúdic amb la seva profunditat d’eleccions, personatges i trama.

Outer Wilds

Mobius Digital | Maig

Per proposar un repte d’exploració fresc amb un plantejament original i una estètica caricaturesca memorable.

Observation

No Code | Maig

Per atrevir-se a capgirar el clixé de ci-fi de la IA psicòpata amb una aventura de pocs recursos però sensacions de pel·lícula gràcies a les magnífiques actuacions de veu i l’ambientació.

Què et sembla la nostra selecció? Hi trobes a faltar algun joc? Esperem els teus comentaris!