© Herobeat Studios

Els videojocs catalans que sortiran enguany

Repassem els nous videojocs catalans que tenen previst publicar-se enguany.

2021 va camí de convertir-se en un dels anys més potents pel que fa a la quantitat i la qualitat de videojocs fets a Catalunya. Us faig cinc cèntims de cadascun perquè tingueu la panoràmica del que ens espera i perquè afegiu els que us agraden a la llista de desitjats. Veureu que la majoria encara no tenen la data de llançament definida.

Quan a Lúdica vam comentar els videojocs catalans presentats a l’aparador de Catalan Arts de la fira NiceOne Barcelona 2019, vam descobrir molts dels que ara trobem en aquest reportatge a punt per sortir al mercat i hem pogut seguir com alguns aconseguien un finançament extraordinari. Val a dir que el gener ja va sortir Sword of the necromancer (Grimorio of Games), que ja ens queda fora d’aquesta llista però que és part de la collita del 2021.

Mail Mole

Per fer-vos una idea del joc, imagineu un Super Mario 3D protagonitzat per un talp carter que la major part del temps es mou per sota terra . La història ens portarà a repartir cartes a diferents indrets cadascun dels quals presenta un nivell amb els seus reptes i fins i tot mecàniques pròpies, ja que hi ha escenaris que et fan anar a correcuita, altres en què pots entretenir-te cercant tots els ítems que hi ha amagats i combats contra enemics finals.

DesenvolupadoraTalpa Games, Undercoders
EditoraUndercoders
Data de llançament prevista4 de març del 2021
PlataformesSwitch, PS4, Windows, Linux, Xbox One
GènerePlataformes en 3D

Narita Boy

El jugador és absorbit pel videojoc. El món virtual necessita un heroi per combatre el mal que amenaça de destruir el Regne Digital. Amarat de l’estètica vaporwave vuitantera-retrofuturista, Narita Boy és un metroidvània amb una potent estètica amb efectes de televisor de tub i VHS. Els creadors descriuen l’argument com un homenatge a obres influents com Ready Player One, He-Man i The Last Starfighter.

DesenvolupadoraStudio Koba
EditoraTeam 17
Data de llançament prevista30 de març
PlataformesSwitch, PS4, Windows, Linux, Mac OS, Xbox One
GènereAcció i plataformes en 2D

Aragami 2

Com vam avançar en aquest reportatge, Lince Works està acabant de cuinar la seqüela d’Aragami, l’opera prima de l’estudi, afegint ingredients a la recepta. El sigil seguirà sent clau (al cap i a la fi, els protagonistes són ninges), però ara podrem optar per enfrontaments directes si ens sentim valents. La història la podrem jugar acompanyats per fins a tres jugadors i podrem personalitzar el nostre heroi.

DesenvolupadoraLince Works
EditoraLince Works
Data de llançament previstaPendent d’anunciar
PlataformesPS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows
GènereAcció, sigil

Endling

En un futur devastat per l’acció humana, una mare guineu ha de cuidar dels seus cadells. Des d’una posició de debilitat enfront dels humans, Endling et força a ser caut i valorar bé cada acció. El dia és perillós i és la fase de descans, mentre que serà en la foscor de la nit quan sortirem a explorar l’entorn i cercar aliment per als cadells, tot evitant els animals que estan per sobre de la cadena tròfica. El moviment per l’escenari està delimitat per camins ramificats, un scroll en 3D.

DesenvolupadoraHerobeat Studios
EditoraHandyGames
Data de llançament previstaPendent d’anunciar
PlataformesPS4, Xbox One, Windows, Switch
GènereSupervivència

HORROR TALES: The Wine, The Beggar, The Astronaut

Carlos Coronado té previst llançar una sèrie de tres aventures de misteri i terror en primera persona. La primera entrega, HORROR TALES: The Wine, ens situa en una versió fantàstica de Girona on es desencadena una pandèmia terrible. Això, d’una banda, traça un clar paral·lelisme amb l’actualitat i, per altra, és destacable que els referents culturals de la ficció siguin catalans, cosa que gairebé mai es veu en els videojocs. De les següents entregues no en tenim tants detalls, però sabem que The Beggar tindrà lloc a una illa on passen coses sobrenaturals i The Astronaut ens posarà en una estació espacial. Ambdós prometen tractar la paranoia i terrors psicològics.

DesenvolupadoraCarlos Coronado
EditoraCarlos Coronado
Data de llançament prevista30 de juliol, 1 de desembre, 29 de desembre
PlataformesWindows
GènereSupervivència

Curse of the Sea Rats

Dibuixat a mà amb un estil que recorda als dibuixos animats de Disney, el nou joc de Petoons Studio és, com diuen ells, un “ratoidvània” protagonitzat per uns mariners que han estat maleïts i s’han convertit en pi-rates. Ehem. Perdó. Doncs el que deia: plataformes, acció, trencaclosques i diversió amb un aspecte gràfic distintiu per jugar sol o en cooperatiu amb fins a quatre jugadors.

DesenvolupadoraPetoons Studio
EditoraPetoons Studio, PQube
Data de llançament previstaPendent d’anunciar
PlataformesSwitch, PS4, PS5, Windows, Xbox Series, Xbox One
GènereAcció i plataformes en 2D

Super Magbot

Els germans desenvolupadors Astral Pixel estan refinant el seu plataformes 2D protagonitzat per un personatge que s’ajuda d’un giny magnètic per superar obstacles. Per superar els nivells haurem d’aprendre a jugar amb la força d’atracció i repulsió magnètica i fer-ho en el moment adequat. Si us agraden els plataformes d’habilitat exigent com Celeste o Super Meat Boy, aquest és el vostre joc.

DesenvolupadoraAstral Pixel
EditoraTeam 17
Data de llançament prevista2021
PlataformesWindows
GènerePlataformes 2D

Between the Stars

Tot i que ja es pot jugar en accés anticipat des del 2019, la versió final sortirà en un futur pròxim. Es tracta d’un joc de naus que combina batalles espacials amb elements de rol i d’estratègia. Cada partida genera aleatòriament un seguit de sistemes estel·lars en els quals es desenvolupa l’aventura, de manera que la rejugabilitat és alta. En això s’assembla a Everspace, però en lloc de caces espacials pilotem un creuer que podem armar i millorar a conveniència. Posats a comparar, també hi trobareu similituds amb FTL: Faster Than Light quant a prendre decisions arriscades i els elements de roguelike.

DesenvolupadoraIsolated Games
EditoraIsolated Games, Gameclaw Studio, WhisperGames
Data de llançament previstaLlançat en accés anticipat
PlataformesWindows, Mac
GènereNaus espacials