Els videojocs de l’estudi català Digital Legends deixen d’estar disponibles al mercat

Els videojocs de l’estudi català Digital Legends deixen d’estar disponibles al mercat

La companyia barcelonina ha esborrat les seves últimes obres de les botigues digitals d’ençà que va ser adquirida per Activision Blizzard

Si algú intenta provar The Respawnables avui dia, observarà que no el pot jugar ni descarregar pel seu mòbil. A mitjans de gener, Digital Legends va finalitzar els serveis en línia dels seus dos últims videojocs d’èxit, Afterpulse i The Respawnables. Ambdós títols havien estat eliminats de les botigues digitals el novembre i desembre de l’any passat respectivament. Aquest succés suposa que actualment cap producte de la companyia catalana estigui disponible al mercat.  

Digital Legends va anunciar que tancaria els servidors dels seus dos shooters multijugador el novembre passat. Aproximadament dues setmanes abans, s’havia fet pública la compra de l’estudi català per part d’Activision Blizzard. Arran de l’adquisició, la corporació estatunidenca també va explicar que Digital Legends estava treballant en un nou títol de la saga Call of Duty per a mòbils. Segons el comunicat, els equips de les dues companyies havien estat col·laborant estretament durant el 2021.

Així doncs, des que Activision Blizzard va incorporar Digital Legends, els videojocs més recents de l’estudi català han finalitzat els seus serveis en línia i han estat esborrats del mercat. Un cop van anunciar-se els tancaments, diversos usuaris i seguidors de les obres van especular a les xarxes sobre com aquests successos podrien estar relacionats directament amb la compra de l’estudi barceloní.

Des de Lúdica hem contactat amb Activision Blizzard per a conèixer les raons darrere la fi de The Respawnables i Afterpulse. Tiffany Steckler, responsable de comunicació d’Activision a Europa, ens trasllada la següent informació d’un portaveu de la companyia: “Com a part d’un procés en curs de l’estudi per evaluar els plans de desenvolupament, es va decidir que tots dos [videojocs] s’interromprien després de molts anys de servei en directe”. “Avui, com a estudi d’Activision, Digital Legends espera continuar amb el seu èxit fent grans jocs dins de la franquícia Call of Duty des de casa seva a Barcelona”, afegeix.

Unes produccions de gran recorregut

The Respawnables és un videojoc de dispars en tercera persona que va publicar-se l’any 2012 per a dispositius iOS i Android. L’obra es caracteritzava per barrejar partides en línia en què els jugadors competien entre si amb un estil cartoon i constants actualitzacions de contingut per part dels creadors. Només cinc anys després del seu llançament, el títol ja comptava amb 45 milions de descàrregues procedents de 137 països diferents. El videojoc ha estat disponible durant un total de nou anys.

Afterpulse també és un shooter en tercera persona basat en competicions en línia. Tanmateix, a diferència de l’anterior títol, el seu apartat visual es presentava amb un estil realista i una gran potència gràfica. El videojoc va publicar-se originalment el 2016 per a dispositius mòbils, però també va ser llançat per a Nintendo Switch l’abril de 2021. Tot i no tenir la grandíssima repercussió de The Respawnables, Afterpulse ha estat premiat en diverses ocasions i ha gaudit d’una àmplia comunitat de jugadors.

Tant The Respawnables com Aferpulse ja no es troben disponibles a les botigues digitals. Malgrat tot, no són els únics videojocs de Digital Legends que han estat eliminats en aquests últims mesos. També és el cas de Respawnables Heroes, l’última obra creada per l’estudi barceloní. El títol va ser publicat el març de 2020 per a terminals iOS. Encara no s’havien celebrat els dos anys del seu llançament quan va anunciar-se que el videojoc tancaria els seus servidors el 24 de setembre de 2021. Respawnables Heroes va ser esborrat de l’App Store el 2 de setembre, quasi dos mesos abans que es fes pública la compra de Digital Legends per part d’Activision Blizzard.

Des que va crear-se l’any 2001, Digital Legends ha col·laborat amb grans editores per a produir els seus videojocs. El 2010 va desenvolupar la versió per a mòbils de Battlefield Bad Company 2, el qual va publicar Electronic Arts. De la mà d’Adidas, els barcelonins també van crear els tres videojocs esportius de la saga miCoach. I anteriorment, també van col·laborar amb empreses com Disney Interactive o Nokia.

Els diferents videojocs desenvolupats per l’estudi han anat esborrant-se de les botigues digitals amb el pas del temps. En conseqüència, el tancament de servidors i la desparació de les seves últimes produccions impliquen que, actualment, s’hagi perdut tot el llegat de Digital Legends fins el dia d’avui.