Llista i mapa dels estudis de desenvolupament i altres empreses dedicades als videojocs amb la seu a Catalunya.

Cal marxar als Estats Units per dedicar-se a desenvolupar videojocs? Són Silicon Valley, Berlín o Shenzhen els únics llocs on el desenvolupador pot trobar projectes? La resposta és no. Si vius a Catalunya és possible que no t’hagis de moure de casa per fer carrera.

Catalunya, i especialment Barcelona, ha demostrat que no vol quedar-se enrere en matèria de desenvolupament de videojocs amb un creixent nombre d’empreses dedicades a aquest sector. La capital catalana concentra la majoria d’empreses de desenvolupament del Principat i atreu cada cop més multinacionals, que hi obren oficines com la ja veterana filial Ubisoft Barcelona, King o Social Point.

Això no obstant, el teixit industrial del sector del videojoc és molt fràgil, amb unes poques empreses potents dedicades al joc mòbil i a encàrrecs de desenvolupament per a tercers, però la majoria d’empreses tenen una vida no superior als dos anys des de la seva creació.

El 2017, 130 projectes van facturar 319 milions d’euros, segons dades de la Generalitat del 2017. Això es tradueix en 2.400 persones dedicades en el llançament de videojocs entre grans i petits estudis, xifra que representa un 44,9% de l’ocupació a tot l’Estat espanyol.

Distribució de les empreses de videojocs a Espanya| Font: DEV, 2018
Distribució de les empreses de videojocs a Espanya| Font: DEV, 2018

L’any 2018, Catalunya tenia el 31% de les empreses de videojocs i la meitat de la facturació i dels treballadors del sector de tot l’Estat. Per a més informació, consulteu el Llibre blanc de la indústria catalana del videojoc 2018.

Llegeix Qui fa què en la indústria del videojoc per conèixer els principals perfils professionals del sector.

Llista d’empreses de videojocs catalanes

Si t’estàs plantejant ser desenvolupador, mira on estudiar videojocs a Catalunya.