Lúdica celebra el primer aniversari

Fem un any

Celebrem l’aniversari amb un editorial conjunt signat per gran part de l’equip actual de la revista.


Lúdica ha demostrat que un projecte periodístic pot i ha de sostenir-se en la comunitat de subscriptors. Ni en la publicitat, ni en els patrocinis, ni en altres terceres parts. No, el nostre fonament és un grup de gent que vol obrir un espai d’informació i debat al voltant d’un tema concret i en una llengua determinada. Sota aquests condicionants és tota una fita que, en tan poc temps de vida, ja es pugui retribuir a redactors, s’hagi crescut tant en lectors i s’hagi consolidat la presència a les xarxes socials. Que què ens espera a partir de la primera bufada d’espelmes? L’objectiu des de bon principi era convertir-nos en l’espai sobre videojocs de referència en català. Sigui com sigui, això ho decidirà la comunitat.

Joan Galí

El primer any d’un projecte és el més frenètic, entre proves, problemes i canvis; sembla molt més llarg quan mires enrere, ja que no tens perspectiva. Ha estat un any il·lusionant i ple de petites victòries. Cada comentari positiu, cada nou seguidor i, en especial, cada subscriptor és una alenada d’aire. Em motiva veure que poc a poc connectem amb el nostre públic i esdevenim comunitat. Però també hem tingut molts maldecaps dels quals he après molt, innumerables petites gestions que no es veuen des de fora, però sense les quals res no funcionaria amb la qualitat que ens exigim. Hem anat fent més eficients els processos de treball intern i hem reunit un equip de col·laboradors que aporten la seva particular veu i els seus coneixements. Estic molt orgullós de poder treballar amb ells i espero que, si el projecte creix prou, puguem seguir sumant talent i oferir uns continguts de la màxima qualitat que els pocs recursos que tenim ens permetin.

Marc Angrill

Formar part de Lúdica suposa per a mi, personalment, la possibilitat d’exercir una tasca comunicativa especialitzada i alhora contribuir en la divulgació del fenomen de l’entreteniment electrònic interactiu. Aquestes són les conviccions i la voluntat amb què, ara fa quinze anys, vaig començar a escriure sobre videojocs. Abordar la crítica dels videojocs en el seu vessant cultural i des d’una perspectiva exhaustiva però alhora inequívocament particular, catalana, interessada no només pels projectes de més envergadura sinó també especialment per les obres més personals i els creadors locals, és un plantejament que trobo necessari, i que crec que converteix Lúdica en un mitjà imprescindible. Per molts anys, revista Lúdica!

Jan Ros

Quan vaig començar a col·laborar amb Lúdica ignorava completament que existís una comunitat catalana dedicada al videojoc. Des de llavors he descobert un assortit de veus captivadores, que a voltes m’han ajudat a impulsar i remodelar la meva pròpia. Crec fermament que Lúdica ha esdevingut un espai necessari de discussió i sobretot de reflexió del videojoc amb un èmfasi local/nacional i proper en un moment en què la globalització i l’internacionalisme que ens han enriquit tant, avui dicten gairebé la totalitat del nostre discurs. Vull pensar en Lúdica com una plataforma d’exploració de racons incerts i emergents del videojoc i, sobretot, com una finestra de descoberta de noves experiències videolúdiques i el context que les fa possibles. És molt probable que el camp del videojoc no hagi estat mai tan fèrtil com avui dia: amb un avenç de la tecnologia continuat i l’apogeu dels creadors independents, les obres i els gèneres retornen, s’hibriden i es reinventen constantment. Nosaltres hi contribuïm amb la voluntat de crear un contingut que reflecteixi el mateix esperit amb l’esperança que la comunitat que ens acompanyi galvanitzi aquests propòsits i enriqueixi el nostre treball.

Laia Montes

Des que vaig veure aparèixer el projecte de Lúdica en l’àmbit dels mitjans de videojocs ho vaig seguir de molt a prop. El fet de trobar una proposta que vinculi periodisme i videojoc en català és molt llaminera i a la vegada poc freqüent, així que paga la pena posar un ull a totes les opcions que es plantegen. El contingut del mitjà no em va decebre, però és que a la vegada puc dir, des de finals del 2019, que també tinc la sort de col·laborar-hi. Estic molt satisfet de poder aportar el meu granet de sorra en aquest projecte tan emocionant, interessant i necessari, i l’únic que desitjo és que pugui créixer molt més, ja que sap greu que hi hagi públic potencial que s’ho pugui estar perdent.

Joan Pol Alcaraz

Per a mi, col·laborar amb Lúdica és un plaer. És un projecte ben plantejat, sòlid i amb moltes ganes d’avançar. També suposa un altaveu per a algunes qüestions que han de ser necessàriament plantejades en el món de l’educació. Donar la cabuda a diverses veus és, des del meu punt de vista, imprescindible. Que Lúdica continuï per aquest camí!

David Martorell