El videojoc català GRIS, creat a Barcelona per l’estudi Nomada Studio i del qual n’és part el conegut il·lustrador Conrad Roset, ha estat guardonat a la gala de The Game Awards 2019, els premis de videojocs més mediàtics del món, que s’ha celebrat el dia 12 de desembre a Los Angeles. Concretament, GRIS ha guanyat el premi a la categoria Games for Impact, atorgada als videojocs “que fan pensar i contenen un significat o missatge prosocial”, segons la descripció oficial (For a thought-provoking game with a pro-social meaning or message).

Roger Mendoza i Adrián Cuevas de Nomada Studio van pujar a recollir el premi i van dedicar unes paraules d’agraïment a tota la gent que els hi fa arribar les seves experiències emocionals quan han jugat el seu videojoc. Com explicàvem a l’assaig que vam dedicar a GRIS, molta gent amb situacions vitals complicades s’han emocionat amb la sublim ambientació visual i musical de l’obra. A la gala no hi va poder assistir el director creatiu Conrad Roset.

GRIS estava nominat també per les categories de Direcció d’Art i Fresh Indie Game, compartint nominació amb títols tan sonats com Sekiro: Shadows Die Twice, Death Stranding o Life Is Strange 2. És la primera vegada que un videojoc català arriba tan lluny, ja que a més d’arrasar amb els premis d’aquí com els del Gamelab han guanyat un premi Annie a la millor animació i van estar nominats a tres premis dels BAFTA.

Podeu veure la gala de The Game Awards 2019 completa aquí sota. El moment en què s’anuncia que GRIS ha guanyat el premi és 2:21:48.