Videojocs gratis i ofertes

Jugar al millor preu: aconsegueix jocs gratis i rebaixats

Com i on aconseguir videojocs gratis i barats per a ordinador i consoles.

La pela és la pela. D’acord, caiguem en el tòpic, però igual que el seny, la garreperia no és una qualitat només dels catalans; ningú es desfà dels calés sense un bon motiu. I ja que els videojocs són un gran motiu per gastar, en aquest article et confiem uns quants trucs per estalviar molt en videojocs i aconseguir-ne gratuïtament, tant a PC, com a consoles. I és que si saps on trobar les millors ofertes, gastaràs sàviament. Ep! Tot legal, eh?

Estalviar en videojocs d’ordinador

Els jugadors d’ordinador són des de fa uns quants anys qui més jocs tenen a l’abast, gràcies al fet que la vasta majoria de jocs surten directament per ordinador o en tenen una versió si són originalment de consoles. Com a sistema operatiu, el que menys problemes de compatibilitat dóna, tradicionalment, és Windows, però cada vegada hi ha més versions de jocs per a Linux o Mac, així que en general no hauria de ser problemàtic.

En realitat, l’única limitació important de l’ordinador és la potència que tingui, és a dir, si els components compleixen els requisits per moure jocs amb una alta exigència de càlcul. Per no quedar-se enrere en els jocs futurs convé invertir una bona suma en adquirir un equip prou potent (també val la pena informar-se i comparar entre equips i venedors). A canvi, no t’hauràs de preocupar pels relleus generacionals de les consoles i t’estalviaràs molt més en jocs.

Ofertes i regals a plataformes de distribució digital

Plataformes de distribució digital, Steam, Origin, UPlay, GOG i Epic Games.

La plataforma Steam és la millor manera d’aconseguir una bona col·lecció de jocs de tota mena. Només cal registrar-se, baixar l’aplicació i rebuscar en el seu immens catàleg. Hi ha de tot per a tothom. Només hi trobaràs a faltar els exclusius d’altres plataformes. Però el millor de Steam són els preus, sempre ajustats al mercat i amb constants ofertes, caps de setmana durant els quals jugar a un joc de franc i rebaixes periòdiques amb preus d’escàndol.

Si et registres a la fundació benèfica Humble Bundle, pots aconseguir codis de jocs (normalment per a Steam) a bons preus i, de tant en tant, regalen un joc per temps limitat. El nom de l’organització ve pels paquets temàtics de jocs que ofereixen amb tres nivells segons el que tu estiguis disposat a pagar, però en qualsevol cas surt molt barat per tot el contingut que inclouen. Pots aconseguir tota una sèrie de jocs per menys del preu del títol més recent. A més, també ofereixen una subscripció mensual de 12 dòlars que consisteix en una selecció de jocs variats i sempre bons. És molt útil si vols començar a ampliar la teva col·lecció i descobrir obres tant AAA com indies.

Seguint el mateix model de Steam, altres distribuïdores tenen aplicacions calcades, però amb un catàleg molt més reduït: UPlay d’Ubisoft, GOG, Origin, d’Electronic Arts i Epic Games Store. En aquestes tendes també hi ha ofertes i regals puntuals ben interessants, especialment a la tenda d’Epic Games, on es regalen bons jocs cada setmana!

T’avisem quan es regalen jocs en les nostres stories d’Instagram i Facebook! Segueix-nos!

Serveis de subscripció a la carta, juga tant com vulguis pel mateix preu

Origin compta amb el primer servei de jocs a la carta per subscripció (l’equivalent a Netflix o Spotify), anomenat Origin Access, amb el qual podreu gaudir d’un catàleg limitat, però amb franquícies com Battlefield, Star Wars: Battlefront, The Sims o FIFA, i molts jocs antics i indies. Té jocs per, com a mínim, un any intens.

El servei Xbox Game Pass permet als usuaris de Xbox jugar als jocs que tenen el segell Play anywhere en Windows, però de moment no són molts i, per tant, surt a compte si tens Xbox One. D’altra banda, Sony ha creat el servei de PSNow, que permet jugar a centenars de jocs de PS3, PS4 i PS2 en una consola virtual (els jocs s’executen en el núvol), també per a Windows. Et pots subscriure per 14,99 € al mes, o per 99,99 € a l’any.

Independent de les grans empreses, Utomik es presenta com un servei de subscripció avançat al futur, sense estar escorat cap al catàleg d’una distribuïdora concreta, amb jocs que van dels AAA fins a modests jocs de mòbil. Això sí, no compta amb els exclusius de consoles. Realment sembla que és una plataforma que tindrà molt a dir en la manera de consumir, ja que posseeix un enorme catàleg en constant expansió per 6,99 € al mes, el preu més ajustat de tots els serveis similars. De moment, però, és molt poc conegut.

Stadia és el servei més conegut i ambiciós. És de Google, per la qual cosa té totes les cartes per imposar-se en el mercat amb aquest nou model de negoci. De moment, però, Stadia ha topat amb alguns entrebancs a superar.

El mercat gris, on comprar els jocs més barats

A internet proliferen les tendes de videojocs com bolets després de ploure fort, però les que més destaquen pels seus preus increïblement baixos són les que venen codis de descàrrega (majoritàriament per a Steam). Aquests negocis funcionen comprant grans comandes a preus de majorista i oferint els preus més ajustats del mercat, fins i tot amb jocs AAA que de sortida superen els 60 € de preu recomanat, els quals ells ofereixen per 30-40 €. Per aquesta raó, sovint només tenen disponibles jocs que han de sortir o que són molt populars, ja que, com dic, només funciona la jugada amb grans lots i no es poden arriscar amb jocs que no tenen un públic assegurat. Recomanem Instant Gaming i Kinguin, però també pots comparar amb G2A, Green Man Gaming o GamersGate.

L’underground indie i gratuït

Pels amants dels jocs més experimentals, sovint curtets i humils, les pàgines ich.io, Free Game Planet i Game Jolt són una font gairebé inesgotable de petites joies fetes per i per a l’underground dels videojocs, per amor a l’art. Hi trobaràs autors amb idees molt originals i personals que fan ells sols tot el procés creatiu. No esperis gràfics gaire elaborats, però potser hi descobreixes l’obra primigènia d’un futur gurú de la indústria.

Jocs barats i gratis per a consoles

Com a consell general, per aconseguir els millors preus tant de videojocs com de les mateixes consoles, val la pena que miris el mercat de segona mà. És el que s’ha fet tota la vida, sí, però amb la quantitat de gangues que hi ha avui dia a la xarxa, encara és més ràpida la caiguda dels preus en títols recents o consoles actuals.

Vés a les tendes de segona mà o a qualsevol tenda de videojocs, que ja totes en tenen una secció, sobretot si busques consoles i perifèrics, ja que es pot veure l’estat en què estan in situ i, normalment, et donen una garantia.

Revisa sempre els preus a ebay i Amazon, encara que sigui només per comparar preus.  En aquests dos basars virtuals hi ha tal quantitat d’usuaris que és molt probable que hi hagi diverses ofertes del mateix producte. Hi pots comprar o participar en subhastes amb garanties. També l’app Wallapop o similars poden servir per trobar algú a prop amb pressa per desfer-se del que estàs buscant, però això ja és qüestió de sort.

Pels productes de Nintendo necessàriament s’ha de tirar d’aquests recursos, ja que els seus preus oficials quasi mai baixen; ni tan sols els jocs en format digital. Com que molts dels jocs són exclusius, el mercat de segona mà es redueix als usuaris de Nintendo, per la qual cosa hi ha poca competència de preus.

Ofertes i regals de XBOX

Videojocs gratuïts i barats per a Xbox

Els usuaris de Xbox tenen dos bons serveis amb els quals jugar a molts jocs per una quota mensual raonable: Games with Gold i Xbox Game Pass.

Games with Gold és un programa de fidelització que fa anys que es va posar en marxa. Pel fet de pagar el servei de joc en línia i ofertes Xbox Live Gold et regalen dos jocs de Xbox One i dos de Xbox 360 retrocompatibles al mes. Teus per sempre. Si vols rascar alguns euros del preu del Gold, pots comprar targetes de prepagament rebaixades a webs com Vidaplayer.

Xbox Game Pass, per la seva banda, ofereix un catàleg molt suculent i variat per una quota de 10 €. L’únic inconvenient respecte a Games with Gold és que aquests jocs no són teus, sinó que només els pots jugar mentre estàs subscrit. Quin negoci més ruïnós si no! I si et falta algun joc d’Electronic Arts, també pots pagar el seu servei a la carta, que per Xbox s’anomena EA Access i és gairebé igual que la versió per a PC.

Tingues en compte que tots aquests jocs són per a descàrrega digital, així que necessitaràs espai al disc dur. Molt d’espai.

PS3? PS4? Ofertes en videojocs de PlayStation

Videojocs barats per a Playstation

Comprant targetes de prepagament a tendes web especialitzades en garreperia pots aconseguir al voltant d’un 10% de descompte tant de subscripcions a PS Plus per mesos com de targetes per valor de 50, 35 o 20 € per gastar a la tenda virtual. És a dir, atenció a la màgia: pots comprar un joc que a la Playstation Store està a 70 € per 61 € comprant una targeta de 50 € per 43,29 € i una de 20 € per 17,89 €.

El servei de pagament PS Plus t’ofereix, entre altres avantatges menors, jugar en línia als jocs que tinguin mode multijugador, descomptes i jocs gratis de PS3, PS4 i Ps Vita. Quan et subscrius per primera vegada t’ofereixen deu jocs i, a partir d’aquí, cada mes ofereixen dos per descarregar, però si no els descarregues durant el mes, et quedes sense ells. També has de saber que si deixes de pagar el PS Plus, tots aquells jocs regalats que has acumulat no els podràs seguir jugant.

I, per fi, ha arribat PSNow a Espanya, un servei de joc en streaming amb un catàleg de més de 600 títols de PS4, PS3 i PS2. Et pots subscriure per 14,99 € al mes, o per 99,99 € a l’any.