La segona edició del VAG s’ajorna fins al 2021
Belly Run: de les Terres de l'Ebre a la seva implementació mundial

La segona edició del VAG s’ajorna fins al 2021

Enguany no es farà el VAG (Video Art Game) d’Amposta. La segona edició s’havia de fer entre l’1 i el 3 d’octubre d’aquest 2020, però l’organització s’ha vist obligada a suspendre-la per culpa del risc de contagi, seguint la recomanació del Departament de Salut de no realitzar actes amb molt de públic. Segons el comunicat, els organitzadors de l’esdeveniment “no es veuen en cor de repetir la mateixa experiència [que la primera edició] per les altes expectatives de participació d’aquest 2020, ja que la majoria d’actes se celebren a porta tancada”.

La primera edició del VAG, celebrada l’octubre del 2019, va ser una aposta valenta i ambiciosa per posar les Terres de l’Ebre al mapa de la creació i la cultura del videojoc a través de diverses activitats per a tota mena de públics en comptes d’una fira o conferència convencional i va reunir a més d’un miler de persones del món del videojoc d’arreu del país i de fora.

Tot i la suspensió de l’esdeveniment d’enguany, el col·lectiu que hi ha al darrere apostarà perquè el projecte es mantingui viu al llarg dels vinents mesos per impulsar el seu objectiu a llarg termini: crear un hub tecnològic rural i establir sinergies entre l’Ebre i els diferents hubs actuals del videojoc. De la mateixa manera, continuarà fent una aposta pels tallers, hackatons o jornades formatives de creació de videojocs com les que es van celebrar aquest passat mes de juliol a Amposta i on van assistir una desena d’alumnes entre 9 i 12 anys. L’organització està estudiant realitzar unes jornades similars a finals d’any i, de cara al 2021, té previstes realitzar diferents ponències formatives a diferents instituts del territori que acabin amb una hackaton a finals de la primavera si la situació ho permet.