Les notícies més destacades de l’E3 2019

Acabat l’E3 2019, fem un resum de les novetats que s’hi han anunciat per tenir una idea general del que ha donat de si la fira.

No es pot dir que hi hagi hagut cap notícia inesperada, s’ha complert quasi tot el que prevèiem, però en conjunt ha estat una edició prou suculenta com per desmentir algunes veus pessimistes que predicaven la decadència d’aquesta cita anual. En honor a la concisió i el respecte pel teu temps, oferim a continuació els titulars que considerem més rellevants.

Stadia: llançament i condicions del servei

Ja vam parlar de les possibilitats disruptives del servei de joc en streaming de Google quan es va anunciar, però ara hem sabut que el 2020 es posarà en marxa i que es podran comprar els jocs individualment o pagar 10 $ al mes per accedir al catàleg amb resolució 4K i descomptes. El comandament de Stadia, únic maquinari d’aquesta consola virtual, costarà 69 $. Per ara només es pot comprar la Founder’s Edition per 130 $, que inclou el comandament d’edició limitada i una subscripció de tres mesos per tu i un amic.

D’entre els videojocs anunciats del catàleg, amb diversos títols AAA, destaca Baldur’s Gate III, que l’està desenvolupant Larian Studios.

El futur de Xbox: Scarlett, xCloud i Game Pass per a PC

Microsoft prometia una gran conferència i, en efecte, ha estat la més important. La notícia més esperada era saber com serà la nova consola i quan la llançaran. Encara amb un nom en clau, Xbox Scarlett será, segons els seus creadors, quatre vegades més potent que la Xbox One X i s’han donat les dades màgiques tècniques que se solen publicitar per presumir: 8K, 120 fps i incorporarà un SSD. Halo Infinite, la continuació de la sèrie insignia de Xbox, es llançarà el mateix dia que la flamant consola, que s’espera per l’any que ve.

El servei de joc en streming xCloud s’ha anunciat pel proper octubre, tot i que sense entrar en detalls. També s’ha anunciat que ja està en fase beta la versió per a ordinador del Game Pass i a preu reduït.

La conferència de Xbox va ser l'escenari de les notícies més destacades de l'E3 2019.

Videojocs anunciats en primícia

Watch Dogs Legion ens situa a una Londres futurista i distòpica on una resistència de hackers s’enfronta a l’estat policial. L’element més innovador és que no hi ha un sol protagonista, sinó que podràs triar entre els membres de l’organització que vagis reclutant, cadascú amb un estil de joc diferent, i la seva mort serà permanent.

From Software, creadors de Dark Souls i Sekiro, en col·laboració amb George R.R. Martin, escriptor de Game of Thrones, treballen en un joc de rol de fantasia titulat Elden Ring. No sabem quan estarà llest, però el publicarà Bandai Namco per a PC, PS4 i Xbox One.

Novetats de grans títols que vindran

Keanu Reeves va fer una aparició estel·lar per anunciar la data de l’esperat Cyberpunk 2077. El videojoc de rol i trets de ciència-ficció dels creadors de The Witcher arribarà el 16 d’abril del 2020 a PC, PS4 i Xbox One.

Els fans de Star Wars esperen amb ganes el joc d’acció en tercera persona que posarà la història per a un jugador de nou al centre, Star Wars Fallen Order. Curiosament són els de Respawn Entertainment, especialistes en shooters multijugador, qui s’encarrega de desenvolupar-lo, però s’hi han incorporat també professionals cèlebres per haver treballat en jocs amb bones històries.

Square Enix va presentar de forma oficial Marvel’s Avengers, que es llançarà el 15 de març de 2020 per a Google Stadia, PC, PlayStation 4 i Xbox One. Els usuaris de PS4 obtindran l’accés anticipat a la beta i sorpreses addicionals.

També es van donar més detalls sobre l’esperat remake de Final Fantasy VII. Ocuparà dos discos Blu-Ray, tindrà un sistema de combat renovat que recorda a Final Fantasy XV, es podran intercanviar els membres del grup, entre d’altres afegits. Arribarà a PlayStation 4 el 20 de març de 2020.

Animal Crossing: New Horizons és el nom de l’entrega d’aquesta sèrie que sortirà per a Switch el 20 de març del 2020 i ens portarà a descobrir territoris inexplorats, com suggereix el mateix nom.

Obsidian Entertainment, que va ser comprada per Microsoft, ha ensenyat un tràiler de The Outer Worlds, el títol que tenen entre mans ara i, probablement, l’últim que treuran abans de fer-ne en exclusiva per a Xbox. Es tracta d’un joc de rol en primera persona d’estil western espacial que adopta moltes de les característiques clàssiques i modernes de Fallout, com un sistema de combat en temps real combinat amb una mecànica de desacceleració, una gran varietat d’opcions de diàleg i de decisions, així com sentit de l’humor d’allò més fosc. El tindrem cap el novembre d’aquest any.

Activision ha anunciat que tindrem una nova entrega de la sèrie de jocs de trets més popular i alhora denostada, Call of Duty, que es presenta amb el mateix nom que el joc de 2007, Call of Duty: Modern Warfare. Atenció perquè no es tracta d’un remake, sinó d’un reboot, o reimaginació del concepte perquè, segons ens diuen, tingui més relació amb el món actual i ens plantegi qüestions ètiques. S’hi podrà jugar a partir del 25 d’octubre a Xbox One, PS4 i PC, i els jugadors de les diferents plataformes podran jugar en línia entre ells al mode multijugador.

Trobes a faltar alguna noticia important que s’hagi donat a l’E3 2019? Quins jocs esperes amb més ganes? Digues la teva als comentaris.