Centres de joc i bars per a aficionats als videojocs a Barcelona

Coneix els locals d’oci dedicats al gaming de Barcelona: bars i centres de joc per a aficionats als videojocs.

No tothom té un ordinador o consola potent i bona connexió a Internet a casa com per poder jugar en condicions als videojocs multijugador. Per això des de l’era dels cibercafès hi ha locals que posen a disposició estacions de joc per hores. Els joves en són usuaris freqüents, no només per jugar sinó per quedar-hi amb amics i conèixer gent.

La popularització dels tornejos professionals o esports electrònics també fa que hi hagi tota una cultura d’afició que necessita punts de trobada per veure competicions en directe, per la qual cosa han aparegut en els darrers anys diversos bars temàtics i establiments que són meitat bar, meitat centre de joc. Tanmateix, també han hagut de tancar alguns d’aquests locals dedicats al gaming, de manera que no n’hi ha tants com podríem pensar.

Per aclarir, en aquest article no recollim les botigues de videojocs, tot i que a vegades s’hi fan activitats semblants, ni els locals especialitzats en realitat virtual, als quals els dedicarem un altre reportatge.

eSports Center Barcelona

eSports Center Barcelona
© eSports Center

És un espai polivalent per anar a jugar a videojocs actuals o clàssics, participar en tornejos, provar alguns de realitat virtual i fer-hi activitats amb grups d’amics, companys de feina o el que sigui. eSports Center Barcelona està situat al número 481 del carrer Consell de Cent i obre les tardes entre setmana i matins i tardes el cap de setmana.

Les tarifes bàsiques d’una hora són de 3 € per les consoles i de 7 € pels jocs de realitat virtual, però pots aprofitar les diverses promocions que fan de tant en tant.

Elite Gaming Center Barcelona

Elite Gaming Center Barcelona
© ELITE Gaming Barcelona

Elite Gaming és una franquícia que té locals arreu d’Espanya i que el 2018 va obrir un centre a la capital catalana, al carrer de Sepúlveda número 84. És un espai ampli on anar a jugar sol o acompanyat a una gran selecció de videojocs en la qual no falten els jocs multijugador més populars. També s’hi fan tornejos a la part més professional que es veu a la imatge.

Els preus per hora són entre 2 i 3 € depenent de la zona i si s’agafen bonus d’hora. A les tardes hi solen anar grups d’adolescents i l’ambient pot ser més sorollós. També s’hi pot anar de nit, però el preu és de 15 € per hora com a mínim.

Afterlife eSport Gamer Bar

Afterlife e-Sport Bar
© Afterlife e-Sport Bar

Situat al carrer de Marià Cubí, 192, com ja queda clar amb el mateix nom, Afterlife eSport Gamer Bar és un bar temàtic on tota la carta té noms inspirats en videojocs i on es retransmeten les competicions professionals d’esports electrònics. Obre tots els dies a les 17 h i fins passada la mitjanit.

Meltdown Barcelona

© Meltdown

Molt a prop de l’estació de Sants hi ha el Meltdown Barcelona, un bar gamer on anar a jugar, a prendre alguna cosa, a mirar retransmissions d’esports electrònics o tot alhora. Disposa d’una zona amb sofàs per a les retransmissions i de zones amb ordinadors gaming d’alt rendiment i PlayStation 4.


Si coneixes un altre local de gaming similar a Barcelona que no apareix aquí, deixa un comentari i l’afegirem!