La Forja Gaming a Tarragona
La Forja Gaming a Tarragona

Locals per a aficionats als videojocs a Tarragona

Descobreix els locals d’oci dedicats al gaming de la província de Tarragona, els punts de trobada per a aficionats als videojocs.

Si bé els videojocs cada cop són més populars, trobar centres especialitzats en gaming es pot fer complicat fora de la capital. Moltes de les opcions d’oci per a sectors que estan en auge solen establir-se primer als grans nuclis urbans. Per aquesta raó, sovint Barcelona és la ciutat de referència a Catalunya pel que fa a activitats en sectors emergents com el dels eSports. En el cas de Tarragona, fins fa molt poc les úniques opcions per jugar a videojocs fora de casa eren locutoris i cibercafès, amb ordinadors relativament modestos i poca varietat de jocs, ja que el propòsit d’aquests centres era més oferir internet als seus clients que no pas una altra cosa. 

Tenir internet a casa és cada cop més comú i, per tant, molts cibercafès o locutoris han anat perdent part del seu propòsit. En canvi, amb la mediatització dels eSports, cada cop hi ha una demanda més forta per a centres que es dediquin exclusivament al gaming. Si bé molta gent coneix Élite com el local de referència a Barcelona, molta de la gent de la província de Tarragona, especialment els més petits, no veuen assequible cobrir la distància que separa les ciutats a menys que sigui de manera molt puntual. Quines alternatives tenen, doncs, els amants dels videojocs i els eSports a la zona de Tarragona?

La Forja Gaming (Tarragona)

La Forja Gaming (Tarragona)

No fa ni un any, entre setembre i octubre del 2019, Tarragona ciutat va veure com s’inaugurava el primer centre de gaming de la província. La Forja Gaming, situada al Carrer Baró de les Quatre Torres 16, ofereix la possibilitat de jugar a diversos jocs d’ordinador així com de PlayStation i de Nintendo Switch. 

El local també organitza tornejos de videojocs com Fortnite, League of Legends, FIFA o Smash Bros, i de tant en tant disposa d’un aparell de realitat virtual per poder jugar a jocs com Beat Saber.

Les tarifes son de 2 € l’hora pels ordinadors, amb paquets d’oferta per a la gent que agafa diverses hores de cop, i 2 € per hora i comandament pel que fa a PlayStation i Switch. La Forja està oberta cada dia a excepció dels dilluns i de tant en tant s’hi organitzen sessions nocturnes en les quals per 15 € es pot jugar tota la nit. També es retransmeten de tant en tant partides i tornejos d’eSports, especialment de League of Legends.

Insert Coin (Reus)

Bar Insert Coin, Reus

El bar Insert Coin està situat a Reus, al carrer de la Mar 14, i ofereix un ambient retro de bar arcade tradicional. El bar, obert des de fa gairebé cinc anys, compta amb màquines emuladores recreatives amb diferents jocs, dos pinballs i un futbolí, i ofereix la possibilitat de ser llogat per a festes. Algunes nits s’hi organitzen festes temàtiques i, fins i tot, tornejos de jocs clàssics com Street Fighter.

Per jugar a les recreatives es necessiten, o bé fitxes, o bé una moneda de cinquanta cèntims. Per cada consumició es proporciona una fitxa per a les recreatives, i també es poden comprar paquets de fitxes si es vol.


Si coneixes un altre local de gaming similar a la zona de Tarragona i no apareix aquí, deixa un comentari i l’afegirem!