Ghost of a Tale

Recomanats de març del 2019

Març sol ser un mes en el qual es publiquen títols importants i aquest ha complit la norma. Hem investigat i jugat els videojocs que han sortit i que ens han semblat més interessants. Aquí tens la nostra selecció i, abans, alguns títols que finalment hem deixat fora.

Teníem al punt de mira Trüberbrook, una aventura gràfica feta amb maquetes i stop-motion que planteja una història de misteri en un poble alemany durant els anys 60. Tot i pintar genial, té un munt de problemes tècnics i de disseny que el fan difícil de gaudir. Per motius semblants, també ens ha decebut The Occupation, que et posa a la pell d’un periodista que investiga la veritat sobre un atemptat i que tant per l’aspecte visual com per com funciona el temps real dins el joc prometia molt.

També han sortit noves entregues de dues populars sèries de videojocs japonesos que refinen els seus conceptes de sempre, Devil May Cry 5, protagonitzat per un trio de caçadors de diables amb trets, caràcters i poders distintius que brinden experiències de control ben diferenciades, i Dead or Alive 6, que innova amb algunes mecàniques prou refrescants, fàcils d’aprendre per a jugadors poc avesats als jocs de lluita i nouvinguts.


Sekiro: Shadows Die Twice

From Software | Multiplataforma


En un Japó feudal ple d’elements fantàstics, un shinobi intenta rescatar al seu jove senyor del captiveri imposat pel clan enemic. Sota aquesta premissa de pel·lícula de Kurosawa, From Software afegeix una bona dosi de recursos narratius al concepte de videojoc que ha assentat amb la sèrie Dark Souls. El combat cos a cos, la dificultat no negociable i el disseny de nivells segueixen l’estil de la casa, però els personatges secundaris i la narrativa estan més cuidats. També s’han afegit mecàniques de sigil i mobilitat vertical a la fórmula. Un samurai mata i mor amb la seva espasa, però un shinobi té molts altres recursos; amb el braç prostètic es pot equipar un ventall de ginys per derrotar els diversos tipus d’enemics i, el més important, incorpora un ganxo amb una corda per saltar entre els terrats i els arbres com Spiderman.


Baba Is You

Hempuli Oy | PC, Switch


Un joc ho és perquè té un sistema de regles. Sense un codi que limiti què podem fer i què no, tot plegat perd la gràcia. Arvi Teikari, creador de Baba is You, juga amb aquest principi per llençar una proposta de puzles molt senzilla en l’aspecte visual, però poderosa conceptualment: un joc que dialoga amb les seves pròpies regles. A través d’una combinatòria d’elements (paret, clau, porta, etc.), connectors (és, i) i complements (obert, tancat, mortal, vermell, etc.) haurem de canviar les propietats del mapa per tal de superar els nivells. El que en els primers compassos sembla un camí senzill, veurem que cada vegada es va enredant més i més. Sens dubte un indispensable per a aquells que els agrada trencar-se la closca davant de ginys impossibles.


Ghost of a Tale

SeithCG | Multiplataforma


En la seva gènesi, Ghost of a Tale és pràcticament el projecte d’una sola persona, el dissenyador de jocs Lionel “Seith” Gallat, veterà d’Universal Pictures i DreamWorks. Finançat amb una campanya de micromecenatge amb recaptació rècord a Indiegogo, aquesta entendridora faula va aparèixer originalment a compatibles i ha acabat arribant a videoconsoles. L’aventura ens posa sota el pelatge de Tilo, un menut rossegador trobador que viu a un regne medieval de ratolins antropomòrfics sotmesos per rates. Una proposta de rol d’acció que potser té la forma d’un modest projecte independent però que demostra una enorme ambició i un acabat d’un perfeccionisme malaltís que trasllada el jugador a un món màgic d’una bellesa corprenedora. Ho confessem, Ghost of a Tale ens té el cor robat, fins al punt que us el recomanaríem també si haguéssim de triar un sol joc aquest mes.