Neix SAGA, el nou saló del videojoc

Neix SAGA, el nou saló del videojoc

Plataforma per la Llengua organitzarà un nou esdeveniment sobre videojocs a Catalunya. Es tracta de SAGA – Saló del Gaming, una fira que s’ubicarà a La Farga de l’Hospitalet entre els dies 3 i 4 de desembre d’enguany. La proposta vol aglutinar diferents espais en els quals es desenvoluparan tornejos, conferències i presentacions de novetats del videojoc en català. També s’hi celebrarà el lliurament de la primera edició dels Premis SAGA, uns nous guardons amb l’objectiu d’incentivar les produccions en llengua catalana. 

Des de l’entitat organitzadora assenyalen que la fira constarà de tres espais diferents. D’una banda, una zona reservada a estands i expositors, en la qual els estudis catalans podran mostrar les seves obres alhora que es fan xerrades i tallers. D’altra banda, una zona anomenada “Espai LAN”. En ella s’hi confeccionaran campionats de més d’una desena de videojocs en què el públic podrà participar i competir entre si. Per últim, un gran escenari en què es farà la cerimònia dels Premis SAGA, la presentació de nous productes locals i un torneig professional de League of Legends i Valorant.

Segons Plataforma per la Llengua, “la iniciativa neix per ser el punt de trobada de les empreses creadores de videojocs, les comunitats de jugadors, els treballadors del sector, els centres formatius i les institucions públiques”. Més essencialment, la fira té “l’objectiu de potenciar la llengua catalana als videojocs i donar visibilitat a les competicions, les retransmissions de partides i els jocs en català”. De la mateixa manera, expliquen que l’esdeveniment “vol agafar el relleu de NiceOne”, la fira de videojocs i esports electrònics barcelonina que va deixar de realitzar-se el 2019.

Les entrades d’un dia per a l’espai d’exposicions i l’escenari tenen un preu de 7 €. En el cas que  també es vulgui accedir a l’espai LAN, s’ha de comprar una entrada per als dos dies, la qual costa 35 €.

Els nous Premis SAGA

En el marc de l’esdeveniment, també s’han creat uns guardons amb la finalitat d’incentivar la producció de videojocs en català. Els anomenats Premis SAGA neixen de la col·laboració de Plataforma per la Llengua amb Gaming.cat i Lúdica. Així doncs, pretenen ser una evolució dels antics Premis GamingCat, que ja havien dut a terme tres edicions telemàtiques.

Els Premis SAGA constaran de sis categories diferents. D’una banda, els premis al videojoc en català amb millor narrativa, millor art visual, millor banda sonora i millor jugabilitat. Finament, també els guardons al millor videojoc en català triat pel jurat i pel públic. El jurat en qüestió està conformat per diferents professionals del sector. Entre ells, la nostra redacció de Lúdica.

Els videojocs susceptibles de ser escollits per als premis han d’haver publicat la versió en català de l’obra durant el 2022 –sense tenir en compte si el videojoc és nou–. A la web oficial del saló es pot completar un formulari en el qual presentar-se com a candidat. També s’hi pot trobar un document amb les bases del concurs. L’entrega dels premis se celebrarà el dissabte 3 de desembre a l’escenari del saló, però també podrà visualitzar-se a través del canal de Twitch de SAGA i el canal de YouTube de Plataforma per la Llengua.