Gamescom 2019

Novetats presentades a la Gamescom 2019

Resum dels videojocs que s’han presentat a la Gamescom 2019, la fira més important d’Europa que se celebra cada agost a Colònia.

Enguany, per primera vegada, s’ha fet una conferència presentada per Geoff Keighley (responsable dels Game Awards) anomenada Opening Night Live, per donar més rellevància mediàtica als anuncis de títols i els premis atorgats a la fira. El format ha seguit les convencions i bàsicament ha estat un seguit de tràilers amb petites aparicions dels responsables dels videojocs en qüestió.

Videojocs anunciats en primícia

Little Nightmares II (2020)

Continuació de l’exitós títol de Tarsier Studios en el qual canvia l’escenari i s’inclou la possibilitat de defensar-se amb alguns utensilis de cuina.

Need for Speed Heat (8 de novembre)

Torna una de les sagues de conducció més icòniques, tornen les carreres urbanes il·legals i un munt d’opcions de personalització.

Kerbal Space Program 2 (2020)

Tot i que es tracta d’un tràiler cinematogràfic sense imatge del joc real, aquest simulador espacial de to surrealista promet un salt qualitatiu que el pot fer atractiu per al gran públic.

Humankind (2020)

Sembla un clon de Civilization, però aquest nou joc d’estratègia per torns agafa unes quantes idees de diversos jocs que el poden fer ben interessant.

EVERSPACE 2 (2021)

El primer EVERSPACE és un títol independent amb uns gràfics de triple A. Com a generador d’estampes espacials no té rival, però com a joc de naus roguelike és més aviat simple. Aquesta segona entrega té pinta de ser un més i millor del primer.

Disintegration (2020)

Seguint amb el futur, aquest nou videojoc planteja pilotar una moto gravitatòria amb armes pesants alhora que comandem unitats terrestres, un mix entre acció i tàctica.

Remothered: Broken Porcelain (2020)

Ració extra pels amants del bon terror.

Predator Hunting Grounds (2020)

Si has vist la pel·lícula Predator (1987) saps de què va el joc. Tindrà mode història i multijugador, en el qual un jugador encarna el caçador alienígena i els altres intenten matar-lo.

Comanche (2020)

Recuperant el nom d’una saga clàssica dels 90, aquest joc ofereix pura acció aèria multijugador sense realisme ni profunditat, tant amb helicòpters com amb drons de tecnologia avançada.

https://www.youtube.com/watch?v=VFxNdwEMHuY

The Cycle (disponible en accés anticipat)

Es presenta com un “battle royale PvEvP”, que significa que afegeix a la fórmula combat entre jugadors i l’entorn, concretament, bèsties agressives.

Synced: Off Planet

Imagina World War Z però amb tecnologia molt més sofisticada. O The Division amb zombis i naus espacials. Doncs això.

Ghostrunner (2020)

L’essència del combat i el moviment en primera persona de Dishonored potenciada per un context ciberpunk.

Novetats sobre títols esperats i expansions

Bona part del show inaugural la va ocupar l’aparició de Hideo Kojima amb tres vídeos de l’esperat Death Stranding sota el braç. Els dos primers presenten personatges i donen pistes esclaridores sobre l’inquietant i desconcertant món creat pel director japonès. El tercer és el primer gameplay que s’ha mostrat. Sorprèn com el protagonista ha de pixar de tant en tant i que podríem dir que fa de repartidor de Glovo en aquest món apocalíptic.

Hem pogut veure nous tràilers de títols com Gears of War 5, Life Is Strange 2: Episode 4 i Borderlands 3. S’ha anunciat que The Witcher 3 arriba a Switch amb tots els continguts extra inclosos i diverses expansions: Monster Hunter World: Iceborne, FIFA20: Volta, Destiny 2: Shadowkeep i tres DLC per a Anno 1800: Sunken Treasures, Botanica i The Passage.