Participa a la votació popular dels Premis SAGA 2022

El saló del gaming SAGA es durà a terme el 3 i 4 de desembre a la Farga de l’Hospitalet i acollirà la primera edició dels Premis Saga 2022. El certamen l’organitza Plataforma per la Llengua, Gaming.cat i Lúdica, i pretén visibilitzar els videojocs en llengua catalana i incentivar-ne la producció. Entre les diferents categories a premiar, el públic pot votar i decidir el “Premi del públic al millor videojoc en català”.

La votació popular està oberta fins al 27 de novembre i pot efectuar-se a través del següent enllaç. L’usuari pot realitzar un vot únic amb el qual escollir el videojoc en català de l’any d’entre deu candidats possibles. A continuació, podeu trobar la llista dels nominats en qüestió i el seu respectiu tràiler:

Those Who Came: Healing Solarus (Rolldbox Games)


Running on Magic (Gusarapo Games)


Endling – Exctinction is forever (Herobeat Studios)


Her Name Was Fire (Tissue Inu)


Ikai (Path Games)


Nekomew’s Nightmares (Pikewin)


LumbearJack (FinalBoss Games)


CyVeRpunk (EnricPewPew)

Blind Fate: Edo no Yami (Troglobytes Games)


Gemaboy Zero Origins (Nape Games)


L’entrega de premis se celebrarà el dissabte 3 de desembre a les vuit de la tarda. Serà una gran gala a l’escenari central de la fira, la qual presentaran Mariola Dinarès i  Norman López i en què participaran els organitzadors i diferents autoritats polítiques. Podrà visualitzar-se telemàticament a través del canal de Twitch de SAGA i el canal de YouTube de Plataforma per la Llengua.

A l’entrega es faran públics els guanyadors de les sis categories d’aquesta primera edició. A banda del premi del públic, un jurat conformat per experts escollirà el millor videojoc en català de l’any i també els videojocs en català amb millor narrativa, art visual, banda sonora i millor jugabilitat del 2022. Entre les diferents personalitats que constitueixen el jurat hi és present la nostra redacció de Lúdica.