Creen el primer curs acadèmic presencial d’eSports a Catalunya

L’escola CIC-Cicles formatius i H1gh Level, una marca que agrupa l’estudi de desenvolupament barceloní GKT i diverses entitats, han creat el primer curs acadèmic presencial d’esports electrònics a Catalunya titulat ProeSports Institute i que pretén formar els futurs professionals d’un sector paral·lel al dels videojocs que es preveu que creixerà en els pròxims anys.

Aquest curs, de vuit mesos de durada, contempla impartir una sèrie de coneixements bàsics necessaris per entendre com funciona aquest sector: dret, comunicació, creació de continguts digitals i història dels videojocs. Però també cerca reforçar habilitats com l’expressió oral i l’autodisciplina. Els darrers mesos es faran pràctiques professionals en centres de treball d’aquest àmbit com poden ser clubs, equips o associacions.

El coordinador del curs Àlex Climent ens ha explicat que el pla d’estudis original plantejava un mòdul comú a l’inici del curs per assentar les bases necessàries i tres mòduls específics, segons l’especialitat que triés l’alumne —jugadors professionals, casters i creadors de continguts, o entrenadors i analistes d’esports electrònics— però que, veient que els matriculats no tenen encara clar en què es volen especialitzar, almenys aquest primer curs l’enfocaran de manera més general i, potser, en pròximes edicions el curs es dividirà en les tres especialitzacions.

Aquest primer curs té previst començar el novembre i ofereix seixanta places. Les inscripcions ja estan obertes a la seva pàgina oficial. A sota podeu veure el seu vídeo promocional.

Previsió de llocs de feina en els eSports

El perfil professional amb el qual tothom pensa, i el més ambicionat, és el del videojugador professional, una figura incompresa entre l’arquetip de l’esportista d’elit i el tòpic de l’adolescent que juga a la seva habitació. Realment són molt pocs ara mateix els qui s’hi poden dedicar. A Espanya hi ha la 1a divisió, per dir-ho així, amb un sou que pot arribar als 15.000 €, les lligues regionals (entre els 1.000 i els 5.000 €), i llavors hi ha tota la resta de competicions amateurs, però es preveu que es vagin creant lligues intermèdies i que, en conseqüència, també augmentin i es distribueixin els patrocinis de manera que els sous siguin cada cop més equiparables.

Però a part dels jugadors, els clubs necessiten cada cop més professionals de tota mena que sàpiguen com va aquest negoci, com tècnics de màrqueting, promotors d’esdeveniments, analistes, entrenadors i comunicadors que puguin comentar les partides i generar espectacle. El coordinador del curs comenta que sempre diu als alumnes que probablement “no seran el següent Ibai Llanos, però potser sí que podran treballar en un equip dels més grans”.