Per una vegada ens ha estat fàcil destacar tres videojocs del mes, perquè el gener se sol produir un breu descans després del frenesí de llançaments de les festes. Així i tot, hi ha algun títol esperat que va a contracorrent i, com sempre, hem hagut de deixar fora dels tres escollits unes propostes que també són interessants i que volem esmentar. Us posem els enllaços per comprar els jocs a bon preu.

Ens ha sorprès TemTem, un MMO de l’estudi espanyol Crema Games que copia la idea de Pokémon. Aquest estudi novell no només ha volgut competir contra un univers d’èxit inqüestionable, sinó que s’ha atrevit amb tot un sistema multijugador de rol. Ha fet tot allò que es desaconsella als principiants. I els hi està anant sorprenentment bé!

Pels amants del tenis teniu AO Tennis 2, i pels nostàlgics de PC, atenció, que han sortit les remasteritzacions Warcraft III: Reforged i de dos clàssics espanyols d’estratègia per a ordinador: Praetorians i Commandos 2. Serà que s’han posat d’acord per fer-ho alhora?


Dragon Ball Z: Kakarot

CyberConnect2 | PS4, Xbox One, Windows


Són molts els videojocs que la llicència de Bola de Drac ha arribat a generar. A Lúdica, de fet, ens hem ocupat de revisar i comentar el que la franquícia ha ofert en l’àmbit del gènere dels jocs de lluita —un sector en què si bé és impossible d’establir quina ha estat l’obra definitiva, hi ha hagut un volum ingent (potser excessiu, fins i tot) d’intents d’apropar-se a aquest ideal. El cas és que, tot i la diversitat de propostes jugables, la demanda d’un títol de rol veritablement immersiu que reproduís amb fidelitat les aventures, les vivències i el recorregut dels personatges centrals del manga d’Akira Toriyama no ha rebut resposta durant molt de temps. Ha estat així fins que CyberConnect2, responsables de l’impactant joc d’acció Asura’s Wrath però també d’altres adaptacions de sèries de còmic japonès i anime (com Naruto o JoJo’s Bizarre Adventure) han sorprès els fanàtics de Goku i els seus amics amb Dragon Ball Z: Kakarot.

Aquesta aventura RPG, per fi, posa al nostre abast un món obert que reprodueix fidelment l’aspecte dels escenaris de la sèrie i ens permet recórrer el periple tant del protagonista que dóna nom al videojoc com els de bona part dels seus familiars i aliats. És cert que hi ha hagut modes història d’altres videojocs, majoritàriament pertanyents al gènere de lluita, que ens han permès també de reviure episodis significatius de la mitologia de Bola de Drac, tant la canònica com l’expandida a través de sèries i pel·lícules complementàries, però en aquesta ocasió, en comptes de limitar-nos a veure cinemàtiques dels moments clau i participar en els duels més rellevants, per fi tenim la sensació que revivim la història en primera persona. L’obra de CyberConnect2, veritablement notable en el seu conjunt, pot no ser rodona en tots els apartats, però demostra una cura, un respecte pel referent original i una tal avidesa de brindar als fans un tribut a l’alçada del que han somiat de fa tant de temps que gairebé només hi trobem a faltar el doblatge al català.


Journey to the Savage Planet

Typhoon Studios | PS4, Xbox One, Windows


T’espera un planeta colorit, ple de vida alienígena i recursos. El teu objectiu és explorar-lo, analitzar les formes de vida autòctones i extreure recursos de l’entorn per una possible colonització humana. Journey to the Savage Planet recorda a priori a No Man’s Sky —sobretot per l’estètica— o al videojoc de supervivència de ciència ficció Subnautica, però tot i les similituds que hi té, es tracta més aviat d’un joc d’acció i plataformes amb un to humorístic molt marcat. Sí, s’ha d’estudiar la flora i fauna i recollir recursos per crear millores i dispositius, però les accions més constants són anar d’un punt a l’altre corrent i saltant mentre dispares a tot allò que es mou. El mapa està atapeït d’elements —caricaturescs éssers vius terrestres i voladors, roques i coves que creen intrincats recorreguts i trampes naturals— que fan que hagis de tornar a provar d’accedir a llocs propers amb noves habilitats de salt. És maco i divertit, però també repetitiu i conté massa elements agafats d’altres títols que el fan genèric.


Kentucky Route Zero: TV Edition

Cardboard Computer | Windows, Switch, PS4, Xbox One, Linux, Mac


Set anys després de la publicació del primer episodi de Kentucky Route Zero i després de quatre episodis i quatre interludis, arribarà alhora el cinquè i últim acte per a PC i la versió, per fi, per a consoles TV Edition, que inclou la sèrie completa. Per si no us sona, estem parlant d’una aventura gràfica d’apuntar i clicar que s’ha convertit en obra de culte indie pel seu elaborat guió i imaginari fantàstic estil David Lynch. La història és com una road movie nocturna sobre un home que cerca la fantasmagòrica carretera que dóna nom al joc i al llarg del camí es troba en situacions estranyes, en paratges desolats, parlant amb personatges misteriosos i resolent trencaclosques intrincats. Té un ritme lent i una ambientació fosca que no és per a tothom, però ara que està en totes les plataformes i complet és bon moment per a degustar-lo d’una tacada.

×
Aquest mes et queden article/s gratuïts. Subscriu-te per tenir accés il·limitat!