Recomanats de juny del 2021

Recomanats de juny del 2021

Si la calor us posa violents, dels llançaments de juny us poden servir de teràpia antiestrès dos títols enfocats a repartir hòsties: el primer sobre rodes, Wreckfest (PS5), recuperant l’essència de Flat Out i d’altres jocs de carreres destructives, i el segon de combat medieval, Chivalry 2 (PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series, Windows), actualitzant la fórmula de l’original, que consisteix en batalles campals o setges multijugador entre diverses classes de guerrers medievals armats fins a les dents.

També us pot atraure l’acció frenètica però d’estil anime de Scarlet Nexus (PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series, Windows), que combina elements de Devil May Cry pel que fa al combat i de Persona quant a elements de rol japonès. És difícil triar tres recomanats quan sempre hi ha tantes propostes igual o més interessants, i és impossible jugar-ho tot, però creiem que aquests que ressenyem tot seguit mereixen una mica més d’atenció.Ratchet and Clank: Rift Apart

Insomniac Games | PS5


La nova generació de videoconsoles està enlairant-se lentament però amb seguretat. Fa poc destacàvem Returnal com un dels primers exclusius de PlayStation 5 a justificar el salt generacional. Ara és el nou treball d’Insomniac Games, Ratchet & Clank: Rift Apart, el títol que ens sorprèn amb un acabat tècnic fora de sèrie, tant si en la configuració prioritzem la qualitat gràfica com si ens estimem més d’apostar per la fluïdesa. Els escenaris dels episodis de la saga de la dupla d’herois intergalàctics han estat sempre llampants i acolorits, però en aquesta entrega mostren una exuberància sense precedents. L’espectacle cromàtic dels entorns de diferents biomes dels múltiples planetes que trepitgem unit als efectes lumínics de l’arsenal d’armes de què podem fer ús i a un disseny artístic que té poc a envejar a les superproduccions cinematogràfiques d’animació de major pressupost deixa bocabadat el jugador amb moments realment bells. Una fantàstica manera de fer reviure —de nou— una franquícia emblemàtica de PlayStation.

En la línia de les anteriors aventures del simpàtic lombax mecànic i el seu inseparable amic androide, el títol destaca per la seva combinació d’acció i trets en tercera persona i plataformes en la proposta jugable i en l’apartat argumental per la promesa de conèixer finalment altres congèneres de Ratchet, que sempre havia cregut que era el darrer de la seva espècie. Malgrat que el plantejament és molt accessible i eminentment infantil, Ratchet i Clank segueixen captivant tots els públics. Humor i acció vibrant marca de la casa i una història intensa i nous personatges. Potser la sèrie ha tingut episodis més rodons però no tenim cap dubte que aquest és més espectacular… i tampoc que serà un dels jocs de l’estiu.

—Jan Ros


Chicory: A Colorful Tale

Greg Lobanov, Em Halberstadt, Alexis Dean-Jones, Madeline Berger, Lena Raine | PS5, PS4, Windows, Mac


Al contrari del que passa amb la majoria de videojocs, que pertanyen a un gènere establert, és difícil definir Chicory: A Colorful Tale sobre la base d’un subgènere o comparant-lo amb un referent. La descripció més adequada podria ser una mescla d’acció i aventura estil Zelda dels anys 80 i un llibre per pintar. El jugador haurà d’utilitzar un pinzell i colors per resoldre els trencaclosques de cada mapa i avançar en la història d’un món on han desaparegut els colors, tot retenint la llibertat creativa de pintar com vulgui. No cal ser un artista, ni tan sols hàbil: el joc pretén ser una experiència divertida, relaxant i reconfortant.

Ara bé, tot i l’amabilitat i l’estètica adorable, el joc tracta alguns temes tan seriosos com la depressió o la frustració dels artistes quan no se senten valorats o no troben la inspiració. Tant aquesta contraposició com la seva mecànica original fan de Chicory: A Colorful Tale una obra sorprenent i única.

—Luise Schlesier


Super Magbot

Astral Pixel | Windows, Switch


Super Magbot és un videojoc que combina elements clàssics i una innovació refrescant de veure en els videojocs de plataformes de precisió. En un videojoc on el botó de salt no existeix, el domini del làser magnètic i una precisió trigonomètrica seran clau per aconseguir que el nostre protagonista cibernètic impedeixi que l’univers caigui en mans del mal.

Si tens debilitat pels videojocs en 2D, les plataformes, la música de 16-bits i una estètica a l’estil MegamanSuper Magbot és una aposta catalana i en català que et sorprendrà gratament.

Avís per a navegants: si bé la corba de dificultat està pensada per acompanyar al jugador i entrenar-lo per entendre tots els elements del joc, la paciència serà un element important si pretenem superar tots els reptes que aquest videojoc ens té preparats.

—Marc Baiget