Dreams, un dels Recomanats de febrer del 2020
Dreams

Recomanats de febrer del 2020

Febrer ha estat un mes sense gaires llançaments i només algun d’esperat. No ens queixem, però, perquè ja està bé que de tant en tant afluixi una mica aquest mercat que tant saturat ha estat els darrers anys. Dit això, sempre hi ha videojocs a destacar, no patiu.

Abans de les microcrítiques dels tres títols recomanats volem mencionar l’homenatge als survival horror clàssics Dawn of fear, exclusiu per a PS4 desenvolupat pels valencians Brok3nsite, dirigit als nostàlgics dels primers Resident Evil, però la resta de públic el trobareu un homenatge massa fidel, ja que presenta els mateixos problemes de disseny i qualitat tècnica d’aquells primers jocs.

Per cert, els usuaris de PS4 teniu disponible la demo de Final Fantasy VII Remake des del 2 de març!


Dreams

Media Molecule | PS4


Després d’accessos anticipats finalment ha arribat el videojoc per crear videojocs. Dreams, com el seu predecessor Little Big Planet, està pensat com a eina de creació accessible per a tothom en clau de diversió i experimentació, però ofereix unes possibilitats gairebé il·limitades si et proposes fer quelcom més ambiciós. Amb Dreams pots fer coses des de zero o imitar videojocs que t’agradin tot aprenent a modelar, texturitzar, programar i dissenyar. El mode història, fet amb el mateix sistema d’eines de creació, s’anomena “The Dream of Art” i tracta sobre un músic en crisi. Els diversos nivells onírics de la història són un mostrari de tipus de joc ben diferents per demostrar-te el que pots arribar a fer. Està clar que la manera d’esprémer el potencial de Dreams és creant i compartint prototips de videojocs amb la comunitat, aprenent a desenvolupar de manera més senzilla que amb les eines del motor Unreal o Unity, però també se’n pot gaudir només provant les creacions dels altres que van sortint i que aniran apareixent durant la llarga vida que s’espera que tingui.


The Suicide of Rachel Foster

ONE-O-ONE GAMES | PS4, Xbox One, Windows


Situat a Montana l’any 1993, The Suicide of Rachel Foster és una aventura narrativa d’exploració en primera persona sobre una dona que ha d’anar a inspeccionar un hotel que ha heretat del seu pare i s’hi queda atrapada per culpa d’una tempesta de neu. L’edifici preserva un passat familiar traumàtic que dóna nom al joc. Pensa en Gone Home, però canviant la casa que has de regirar per un hotel de muntanya abandonat com el de The Shining i afegint-hi diàlegs per telèfon calcats als de walki talkie de Firewatch. The Suicide of Rachel Foster agafa descaradament bones idees d’altres obres, fins i tot el títol segueix la tradició de The Vanishing of Ethan Carther o What Remains of Edith Finch, títols llargs i que planten una llavor de misteri sobre un personatge amb nom i cognom, però el més important és que el resultat de la suma és positiu. L’ambientació visual i sonora són excel·lents, així com l’actuació de les veus, i tot i que la narrativa no és tant bona com els seus referents, aconsegueix atrapar-te i despertar la curiositat per seguir tafanejant per l’hotel amb cert temor, però sense ensurts barats.


Wolcen: Lords of Mayhem

WOLCEN Studio |


Vet aquí un títol excel·lent per als amants de Diablo i Path of Exile, rol i acció en perspectiva isomètrica amb uns gràfics de gran qualitat i una història en un món de fantasia fosc i brutal. Comentem que és per un públic específic perquè les mecàniques de combat i exploració són bastant repetitives seguint les convencions del gènere, tot i que destacant entre altres títols similars. De fet, Wolcen: Lords of Mayhem l’ha fet un estudi independent gràcies al micromecenatge del seu públic objectiu.