Resum dels premis BAFTA Games 2020, una gala casolana per streaming

Els premis BAFTA Games del 2020 es van celebrar via streaming per culpa del coronavirus el 2 d’abril a la nit. Repassem els guanyadors.

Enguany els prestigiosos premis que atorga l’acadèmia britànica de les arts audiovisuals (British Academy of Film and Television Arts – BAFTA) no s’han pogut celebrar amb públic, com ha passat amb tots els actes públics, per culpa de la pandèmia de coronavirus. Però com també ho han fet altres certàmens com els de la Game Developers Conference el passat març, s’ha optat per guardonar de forma virtual.

Els BAFTA Games són els premis a videojocs amb més reconeixement internacional d’Europa, els nominats són d’arreu, no només britànics. Molts premis culturals han decidit postposar-se o cancel·lar-se, i els BAFTA van anunciar dia 12 de març que també se suspenien, però més tard els organitzadors van decidir que podien fer la cerimònia per streaming a YouTube.

El presentador de la gala, l’humorista irlandès Dara Ó Briain, va anar obrint els sobres per anunciar els guanyadors des d’una saleta de casa amb una il·luminació casolana i el seu televisor al darrere. Els guardonats apareixien durant la gala virtual en vídeos que havien enviat prèviament, és a dir, que s’havia demanat als nominats que preparessin vídeos prèviament com si ja haguessin guanyat.

Els guanyadors dels BAFTA Games 2020

Outer Wilds

Best game
Game design
Original property

Disco Elysium

Debut game
Music
Narrative

Luigi’s Mansion 3

Animation

Sayonara Wild Hearts

Artistic achievement

Ape Out

Audio achievement

Observation

British game

Path of Exile

Evolving game

Untitled Goose Game

Family

Kind Words (Lo Fi beats to write to)

Game beyond entertainment

Apex Legends

Multiplayer

Gonzalo Martín (Life Is Strange 2)

Performer in a leading role

Martti Suosalo (Control)

Performer in a supporting role

Death Stranding

Technical achievement

Call of Duty: Mobile

EE Mobile game of the year (per votació popular)

Molts dels guanyadors coincideixen amb la nostra tria dels millors videojocs del 2019. Per a més detalls sobre els premis BAFTA Games 2020, consulteu el seu web oficial.

×
Aquest mes et queden article/s gratuïts. Subscriu-te a Lúdica per tenir accés il·limitat i extres!