Viatge al centre de la terra

La cova pot ser un refugi, però per a qui s’hi endinsa massa, també la gola del llop. Quan Tom Sawyer entra a la que hi ha a prop del Mississipi ho fa perquè sap que a dins hi espera un cofre ple d’or. Quan el doctor Otto Lidenbrock decideix embarcar-se en el viatge que el durà al centre de la terra, ho fa sabent que hi pot fer una gran descoberta. Ara bé, tots ells tenen clar que perdre’s en el laberint de túnels i cavernositats pot significar la mort.

Molts videojocs es traslladen també al món que hi ha a sota dels nostres peus. En aquest article fem un recull de jocs que ens fan avançar cap a les profunditats de la terra, on no veurem mai el moment de tocar fons. Recorrerem les entranyes de la terra en vertical, horitzontal o en ziga-zaga. Torxa en mà i cap avall!


Downwell

Moppin, 2015


El nom no pot ser més clar. En aquesta obra amb el segell de Devolver Digital tindrem l’objectiu d’arribar tan avall com puguem pel coll d’un pou. Mentre a la majoria de videojocs caure és sinònim de mort, aquí serà tot el contrari. Caure per avançar. Si el concepte és senzill, l’execució no ho és tant. Aquest forat infinit (no hi trobarem pas cap final) està poblat de bèsties que intentaran impedir-nos el pas. D’estètica arcade i amb un ritme de vertigen, és una perla per a aquells que es tornen bojos amb els comptadors de punts.


Hollow Knight

Team Cherry, 2017


Insectes, decadència gòtica i un inframón per descobrir. Hollow Knight és un metroidvània amb molta personalitat que ens porta a un lloc obscur: el Hollownest. El format i un apartat visual original ens empenyen a explorar els seus túnels tortuosos. Desencallar les diferents àrees per anar descobrint el misteri que hi amaguen farà que haguem de conèixer el laberint al detall o tot plegat pot convertir-se en un bon maldecap. Un cosí cartoon i artròpode de Dark Souls.


Spelunky

Derek Yu, 2008


A Spelunky parlar d’una xarxa de túnels infinita no es fer-ho retòricament, ja que els nivells es generen de forma procedural. Cap partida doncs serà mai igual. A la proposta de Derek Yu encarnarem a un explorador amb un cert deix d’Indiana Jones que haurà de creuar aquestes pantalles plenes d’enemics, trampes, temples i tresors. Especialment divertit en el multijugador. Com a Downwell, no hi ha cap més motivació per avançar que aconseguir la millor puntuació possible. Ja hi ha previst el llançament de la segona entrega durant aquest 2019.