Steam incorpora el català com a filtre de cerca

Steam, la botiga digital de Valve, ja permet filtrar els videojocs disponibles en català. Des de l’1 de novembre d’enguany, és possible cercar els videojocs de la plataforma que inclouen el català a través del filtre per idiomes. Aquesta nova modificació arriba gairebé dos mesos després que la llengua catalana fos incorporada dins la plataforma.

Per a poder habilitar el català com a idioma de filtratge és necessari que l’usuari realitzi una sèrie de passos. Primerament, ha de canviar les preferències d’idioma del seu compte. Un cop allà, ha de seleccionar el català com a “idioma addicional per al contingut dels jocs”. Aquesta modificació únicament serveix per a poder filtrar els videojocs disponibles en català. Així doncs, no canvia l’idioma de l’interfície d’Steam ni de les descripcions de les pàgines de la botiga.

A finals d’agost, la botiga de Valve va permetre que els creadors indiquessin el català com a idioma disponible a les graelles de descripció dels seus videojocs. En aquell moment, també van incloure 73 idiomes més. Entre ells, l’euskera i el gallec. Anteriorment, aquest conjunt d’idiomes no constaven com a disponibles en les produccions publicades a la botiga, encara que sí que els tinguessin com a opció.  

Al comunicat que enunciava la notícia, Valve va assenyalar que el filtratge estaria disponible aquest passat octubre. Així doncs, la incorporació del català al motor de cerca ha arribat amb una mica de retard. D’altra banda, malgrat que finalment Steam ha inclòs el català com a filtre de cerca, la interfície de la plataforma continua sense estar traduïda a l’idioma en qüestió.

La incorporació del filtre permet observar quants videojocs de la plataforma estan disponibles en català. Actualment, la botiga de Valve té publicades un total de 130 obres en llengua catalana. Tanmateix, hi ha la possibilitat que aquesta xifra sigui relativament més alta, atès que en el llistat només hi consten les obres que ho han especificat expressament. Per a cercar altres títols disponibles en català, també podeu consultar els llistats de VDJOC o Gaming.cat.