Tres videojocs indie catalans s’han finançat amb èxit enguany

De tant en tant convé fer repàs de les notícies que ens va donant la indústria local i, en aquest cas, cal destacar les victòries aconseguides pels estudis petits, ja que sovint es dóna més cobertura mediàtica a, per exemple, una multinacional dels videojocs que obre una oficina a Barcelona. Us expliquem —o recordem— tres notícies que s’entenen millor juntes sobre els desenvolupadors independents de Catalunya que han tingut l’audàcia i la intel·ligència per assolir amb escreix els objectius de finançament dels seus respectius projectes.

Anem per ordre. El març vam saber que Lince Works havia tancat un acord milionari per finançar un projecte que es mantenia en secret. El videojoc en qüestió es va anunciar en primícia durant la Gamescom 2020 i no és altre que Aragami 2, la continuació d’un dels videojocs catalans més celebrats dels últims anys i que va fer despuntar aquest jove estudi de Barcelona. El finançament obtingut suma uns tres milions d’euros i ve d’un grup inversor enfocat als videojocs amb seu a Alemanya anomenat Game Seer Venture Partners.

Aragami 2 està previst que surti al mercat el 2021 per a Steam, PS4, PS5, Xbox One i Xbox Series X. Segons el que han avançat els seus creadors, seguirà sent un joc de sigil, però incorporarà mecàniques de combat, tocs de rol i ampliarà enormement les opcions de moviment i la llibertat d’acció en els escenaris, que seran més oberts que en la primera entrega. Esperem poder-vos-en parlar més aviat.

La segona notícia d’èxit ens la donava l’èxit aclaparador de la campanya de micromecenatge de Sword of the Necromancer de Grimorio of Games, que el maig va assolir un 1.343% de l’objectiu marcat. Els creadors demanaven via Kickstarter almenys 15.000 € i en van captar 201.526 € gràcies als més de cinc mil micromecenes.

A més, el setembre, el mateix grup inversor que hem esmentat, Game Seer Venure Partners, va invertir 250.000 € en Sword of the Necromancer, és a dir que, sumant les dues fonts de finançament, el projecte compta amb 450.000 €.

Sword of the Necromancer és un joc de rol i acció d’estètica clàssica amb elements de roguelike i una història d’amor de fons. La característica més pròpia probablement és la possibilitat de reviure els enemics per usar-los com a aliats. Va ser un dels videojocs catalans que vam destacar com dels més prometedors de la fira NiceOne de 2019. La data de llançament encara no està definida, però sí que sabem que estarà disponible en català i, almenys de sortida, per a ordinador, Nintendo Switch, PS4 i Xbox One.

La tercera victòria se l’ha apuntat Petoons Studio aquest juliol reunint un 1.600% del finançament necessari per al seu pròxim videojoc Curse of the Sea Rats. En total s’han recaptat 242.395 € també a la plataforma de micromecenatge Kickstarter, amb gairebé sis mil backers

Curse of the Sea Rats és un metroidvània cooperatiu per a fins a quatre jugadors que conta la història d’uns pirates convertits en rates per una maledicció. L’art del joc està dibuixat a mà a l’estil dels dibuixos animats clàssics de Disney. Sortirà el 2021 amb versions per a Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One i Steam. I estarà en català.

Petoons Studio és conegut pel seu treball anterior, Petoons Party, un joc de minijocs per jugar en grup que va guanyar el premi de Playstation al millor joc infantil de 2018 i que també està disponible per a múltiples plataformes.