Videojocs per a nens
Videojocs per a nens

Videojocs aptes per a nens

J G Director. Màrqueting i publicitat

Un recull de videojocs per a nens i nenes, i per als pares i mares que busquen un regal adequat per als seus fills.

La bretxa digital també separa el món dels videojocs d’un seguit de generacions. La falta d’experiència i de referències concretes fa difícil als pares i mares escollir els videojocs per als seus fills. Moltes vegades això suposa un periple entre tecnicismes, gèneres i compatibilitats que, sense un passat compartit amb una consola, complica l’accés a aquest món.

No patiu, si sou pares i familiars no videojugadors, consulteu la nostra Guia dels videojocs per a pares indecisos!

Per fer les coses més fàcils i evitar trobar els nostres fills enmig d’una orgia de sang, proposem una llista de videojocs per a nens i nenes, propostes que puguin gaudir sense riscos, que no creïn cercles viciosos, que no fomentin estereotips de gènere, que no siguin gaire violentes, que siguin didàctiques i impulsores de la imaginació i la descoberta. Per altra banda cal remarcar que no estan pensades únicament per al públic infantil (anima’t i juga-hi tu també!).

Aquesta llista es compondrà de jocs que estiguin disponibles en les plataformes actuals, tot i que convidem a explorar l’ampli ventall de propostes anteriors, de més difícil accés en el present. L’article s’anirà ampliant amb noves propostes nostres i dels lectors. Jugar, doncs, pot ser educatiu, divertit i estimulant, només falta saber on buscar.


Minecraft

Explora i construeix en un món cúbic amb possibilitats infinites. Com si fos un joc de Lego, els nens podràn expandir els límits de la seva creativitat. Ideal per jugar-hi en família amb el format multijugador. Molts professors ja fa temps que l’utilitzen a l’aula. Mira aquest vídeo de 15′ de Joc si no t’ho creus!

Saga Trine

Aventures de cavallers i fetillers de tota la vida. Tres jocs en els quals l’habilitat i rapidesa del jugador seran importants. Podràs explorar aquests regnes màgics en família amb el mode multijugador.

Yooka-Laylee

Dos amics inseparables, un camaleó i un ratpenat, hauran d’aturar els plans d’un malèfic empresari que vol segrestar tots els llibres del món per tenir-ne el monopoli. Un joc d’habilitat, colorista i amb un rerefons lleugerament combatiu.

Chuchel

Fàcil de jugar, només cal prémer elements de la pantalla. Un món divertidíssim i colorista en el qual haurem d’ajudar al protagonista a recuperar la seva cirera estimada. Obra d’un dels estudis amb més personalitat, Amanita Design.

Abzü

Deixa que el teu fill descobreixi les meravelles de l’oceà. En aquest món submarí el protagonista descobrirà els secrets d’una antiga civilització mentre gaudeix de la bellesa de la flora i la fauna. Un espectacle visual i sonor.

Zelda: Breath of the Wild

Link ha estat sempre un dels personatges preferits del món de Nintendo. Torna amb un món obert ple de misteris que requereix moltes hores d’exploració. És un joc per dedicar-hi uns quants mesos. Hi té un pes important la narrativa, però també les habilitats de combat (sense sang i fetge).

Super Mario Odissey

L’última gran aventura d’un dels personatges més famosos del videojoc. Acompanya a Mario en un dels jocs més divertits dels últims temps en el qual saltar, planejar, esquivar i un ampli ventall de moviments seran els reptes proposats. El fontaner disposarà aquesta vegada d’una gorra molt especial.

Rayman Legends

Plataformes i molt d’humor. Acompanya a Rayman, Barbara i Globox a salvar altra vegada els Teenies (que sempre acaben presoners). El millor de tot? Els nivells musicals en els quals haurem de sincronitzar-nos amb cançons que reconeixereu fàcilment.

Saga Unravel

La saga té dues parts. El mon vist des dels ulls d’un petit ninot de cordó pot ser màgic. Mecàniques divertides, que juguen amb els cordills i l’imaginari tèxtil. A la segona part hi entra la qüestió de la fraternitat, amb l’aparició d’un personatge que ens acompanyarà.

Hi haurà ampliació…